«Δεσμεύεται» όλο το Αιγαίο για στρατιωτικές ασκήσεις μας, με πραγματικά πυρά Απάντηση - τις ημέρες του Πάσχα - στην αήθη πρόκληση της Τουρκίας

0
165

Ελάχιστα 24ωρα μετά τη δημοσιοποίηση τουρκικών NAVTEX με δεσμεύσεις περιοχών του Αιγαίου για στρατιωτικές ασκήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων, η Ελλάδα αντέδρασε δεσμεύοντας περιοχές του Βορείου, Κεντρικού και Νοτίου Αιγαίου, ακόμη και για τις ημέρες του Πάσχα.

Πιο συγκεκριμένα, η Πολεμική Αεροπορία και το Πολεμικό Ναυτικό εξέδωσαν αντι-Notam στην Notam της Άγκυρας με την οποία είχε «κλειδώσει» την καρδιά του Αιγαίου για επτά εβδομάδες, καθώς προανήγγειλε ασκήσεις με πυρά.

Με τη ΝΟΤΑΜ με αριθμό A0585/18 η Αεροπορία και το Ναυτικό δέσμευσαν περιοχές σε όλο το εύρος του Αιγαίου και ανατολικά της Κρήτης για διάφορα χρονικά διαστήματα από τις 6 Μαρτίου μέχρι και τα τέλη Απριλίου. Η Αθήνα δεσμεύει έτσι τον Εθνικό Εναέριο Χώρο, αλλά και το τμήμα του FIR που αστυνομεύει βάσει της Συνθήκης του Σικάγο.

Στον χώρο αυτό προαναγγέλλει ασκήσεις με πυρά, που σημαίνει ότι όποιος πετάξει θα… καταρριφθεί.

Υπενθυμίζεται ότι η Τουρκία με τη δική της notam δέσμευσε περιοχές του Αιγαίου και για την 25η Μαρτίου και για την Μεγάλη Παρασκευή, «σπάζοντας» το μνημόνιο Παπούλια-Γιλμάζ το οποίο προέβλεπε να μην γίνονται ασκήσεις σε εθνικές επετείους και θρησκευτικές εορτές των δύο χωρών…

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here