Τι ακριβώς συμβαίνει με την Τουρκία και εμάς

0
442

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης

Η κατάσταση με την Τουρκία βαίνει ολοένα και προς το…χειρότερο σε σχέση με την Ελλάδα. Σύμφωνα με τις διαθέσιμες πληροφορίες απο το ρεπορτάζ προκύπτουν τα εξης:

1ον Οι δυο “βλάκες” που αιχμαλωτίστηκαν σε καιρό ειρήνης στον Εβρο,δεν θα ξεμπλέξουν εύκολα(δεν ήταν…σύλληψη,ούτε υπήρξαν ποτέ στο παρελθόν αντίστοιχα “επεισόδια”). Εκτος απο αυτούς,οι Τούρκοι πήραν και το τζιπ τους κ.α. – άγνωστο γιατί η Ελληνική πλευρά συνεχίζει να λέει “καθόλου αλήθειες” και να κινείται σε μια γραμμή συσκότισης των πραγματικών περιστατικών, όταν είναι βέβαιο οτι οι Τούρκοι έχουν και φωτογραφίες και βίντεο απο την στημένη επιχείρηση. Σε τι άραγε ωφελεί την Ελλάδα και τον Λαό μας μια τέτοια “τακτική”; Και είναι δυνατόν μέσα σε πέντε ημέρες να υπάρχουν τρείς διαφορετικές επίσημες θέσεις για το συμβάν;(άλλα είπε το ΓΕΣ,αλλα ο Κουβέλης και άλλα ο Καμμένος,για το τι συνέβη – προφανώς ψάχνουν τρόπο να μας πούνε ψείγματα αλήθειας, χωρις να πούνε και ολόκληρα ψέμματα).

2ον Καθώς οι Τούρκοι έχουν βρει για λογαριασμό τους πετρέλαια(πχ στην Μοσούλη και θα κάνουν τα πάντα για να τα διατηρήσουν) αυτό που τους ενδιαφέρει είναι αναμφίβολα η συνεκμετάλευση των κοιτασμάτων στην Κύπρο ενώ στο Αιγαίο στην χειρότερη γι αυτούς περίπτωση να “μπλοκάρουν” κάθε προσπάθεια να αποκτήσει η χώρα μας “ενεργειακούς πόρους” – εκτός εαν υπάρξει και στο Αιγαίο συνεκμετάλευση.

3ον Καθώς η Ρωσία σταματάει – μέσα στα επόμενα 2-3 χρόνια – την ροή φυσικού αερίου προς την Ευρώπη(μέσω Ουκρανίας),ο μόνος αγωγός που θα υπάρξει θα είναι ο Turkish stream μέχρι τα σύνορα του Εβρου. Και οι ΗΠΑ κατασκευάζουν τον δικό τους “σταθμό” στην Αλεξανδρούπολη(και οχι μόνο). Ολοι αγωγοί του φυσικού αερίου σε Βουλγαρία,Σκόπια και Αλβανία “κατεβαίνουν” στην Βόρεια Ελλάδα. Αυτό σημαίνει οτι Θράκη και Μακεδονία αποκτούν “ιδιαίτερη και ξεχωριστή γεωστρατηγική σημασία”. Καταλαβαίνετε τώρα γιατί η…πρεμούρα για να δοθεί το όνομα της Μακεδονίας,οι…τσάρκες του Ερντογάν στην Θράκη,τα σούρτα-φέρτα των σκοπιανών στην Τουρκία και το αγκάλιασμα της Αγκυρας σε Κόσσοβο,Αλβανία κ.α. θέλοντας να δημιουργήσει (ταχύτατα) το λεγόμενο “μουσουλμανικό τόξο” στα βαλκάνια – στην ουσία βρίσκεται σε εξέλιξη μια τεράστια επιχείρηση εκτουρκισμού των μουσουλμάνων στα Βαλκάνια(τους δίνουν χρήματα,ταυτότητες κ.α.). Το γκέττο της ελληνικής θράκης είναι αποκλειστικά δημιούργημα της Τουρκίας και είναι απορίας άξιο πως Ελληνικές κυβερνήσεις παίζουν τόσο άσχημα επάνω στις ζωές των Ελλήνων πολιτών(λουκέτο στο τουρκικό προξενείο στην Κομοτηνή,το πρώτο και άμεσο μέτρο). Αυτό σημαίνει οτι το βάρος της Τουρκίας δεν θα πέσει σε Κύπρο και Αιγαίο,αλλά στην…θράκη. Τα όσα συμβαίνουν στη θάλασσα είναι περισσότερο αντιπερισπασμός και πίεση,για τους λόγους που προανέφερα. Αλλωστε ο Ερντογάν χτίζει – όπως λέει – την τουρκία της…καρδιάς του(και οχι των συνόρων).

4ον Οι ΗΠΑ – μέσω του Ν.Μπέρνς που χειρίζεται τα θέματα της περιοχής μας – επειδή έχουν χάσει “σημαντική επιρροή” εντος της Τουρκίας(ειδικά μετά το αποτυχημένο πραξικόπημα) φλερτάρουν σοβαρά με την ιδέα της “συνεκμετάλευσης στο Αιγαίο” (για λόγους που δεν είναι αναγκαίο να τους αναλύσουμε τώρα περεταίρω) – δηλαδή να βάλουν την Τουρκία στη Μεσόγειο “για να την ελέγχουν,μέσω των εταιρειών τους”. Το τι ακριβώς θα γίνει με την στάση των ΗΠΑ θα φανεί και απο το εαν θα μείνει ή θα φύγει το γεωτρύπανο της ExxonMobil που πάει τώρα στην Κυπριακή ΑΟΖ.

5ον Η ΕΕ -που μετά και τις εκλογές στην Ιταλία – πάει για διάλυση και ό,τι απομείνει σε πλήρη “γερμανοποίηση”(γι’ αυτό και οι Γερμανοί καταλαμβάνουν πλέον όλα τα “πόστα και τις θέσεις” σε αυτό το μόρφωμα που λέγεται ΕΕ) είναι για «να την…κλαίνε και οι ρέγγες». Εαν δεν αναβάλει την σύνοδο της Βάρνας στις 26/3 με την Τουρκία,θα δούμε πως θα εντάξει το θέμα της “αιχμαλωσίας και ομηρίας ελλήνων στρατιωτικών” στην ατζέντα της. Γεγονός είναι οτι πρόκειται σαν ΕΕ για ενα απόλυτο…δράμα.Σαν Γερμανία ειναι γνωστές οι παραδοσιακές φιλικές και στενές σχέσεις με τους Τούρκους.

6ον Εντός της Ελλάδας το περιβάλλον – με ευθύνης της σημερινής συγκυβέρνησης – είναι απολύτως διχαστικό και τοξικό(δηλητηριώδες) και δεν επιτρέπει καμμία αξιόπιστη συνομιλία(σε κανένα επίπεδο). Είναι άγνωστο τι ακριβώς θα συμβεί το επόμενο διάστημα γιατί εκτός όλων των άλλων η σημερινή συγκυβέρνηση δεν διαθέτει καμμία σχεδόν κοινωνική ή λαϊκή ανταπόκριση(δεν συζητάμε για τις πληρωμένες δημοσκοπήσεις). Εαν κρίνουμε απο τις τεράστιες συγκεντρώσεις εναντίον της πολιτικής της για το σκοπιανό,εύκολα αντιλαμβάνεται κανείς τι μπορεί να συμβεί σε ώρες πραγματικής κρίσης…

7ον Είναι αναγκαία να θεσμοθετηθούν τόσο το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας στην Ελλάδα – που θα αποφασίζει ΑΥΤΟ για όλα τα θέματα της χώρας που αφορούν την ασφάλεια της – όπως και ένα αντίστοιχο Εθνικο Συμβούλιο Ελλάδας-Κύπρου που θα αποφασίζει επίσης ΑΥΤΟ για ό,τι αφορά τα θέματα των δυο χωρών που σχετίζονται με την ΚΟΙΝΗ τους ασφάλεια. Αυτά πρέπει να δημιουργηθούν “χτες”.

Ολα τα παραπάνω είναι ενδεικτικά και στοιχεία του ρεπορτάζ που υπογραμμίζουν οτι δεν θα έχουμε ύφεση(όπως θα…επιθυμούσε η συγκυβέρνηση ή οποιοσδήποτε άλλος) αλλά αύξηση της έντασης της κρίσης με την Τουρκία(γιατί πολύ απλά αυτός είναι ο σχεδιασμός του Ερντογάν και πολλοί φίλοι και σύμμαχοι μας φλερτάρουν μαζί του – υπογείως βέβαια – και δυστυχώς και σημαντικοί Ελληνες επιχειρηματίες που βλέπουν “κέρδη” απο μια τέτοια…εξέλιξη – δυστυχώς οι έλληνες επιχειρηματίες,συνηθισμένοι να κλέβουν και να αρμέγουν τον δημόσιο κορβανά, περισσότερο θυμίζουν “κατσιαπλιάδες της πλάκας” παρα σοβαρούς παίκτες στην διεθνή σκηνή – γελάνε μαζί τους διεθνώς).

Κλείνοντας να ξαναπώ οτι ο κύριος στόχος των εχθρών της Ελλάδας είναι η Βόρεια Ελλάδα.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here