«Θα πάμε ενωμένοι στο προεδρικό μέγαρο, όταν αρχίσουν οι διαβουλεύσεις»

0
157

Ο γραμματέας της Λέγκας, Ματέο Σαλβίνι (ο νικητής των εκλογών της περασμένης Κυριακής, μαζί με τα Πέντε Αστέρια) αναφέρθηκε, με δηλώσεις του, στην στρατηγική που θα ακολουθήσει το κόμμα του, τις ερχόμενες εβδομάδες.

«Θα πάμε ενωμένοι στο προεδρικό μέγαρο, όταν αρχίσουν οι διαβουλεύσεις. Με ικανοποιεί το ότι η κεντροδεξιά είναι συμπαγής. Αν μας καλέσουν, είμαστε έτοιμοι», δήλωσε από το Μιλάνο ο Σαλβίνι.

Αναφερόμενος, δε, στον υπό παραίτηση γραμματέα του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος Ματέο Ρέντσι, πρόσθεσε ότι «είναι θύμα της αλαζονείας του». Παράλληλα, θεωρεί ότι «υπάρχει μια αριστερή παράδοση η οποία δεν εκφράσθηκε στις εκλογές και η οποία, σε κάποιες περιπτώσεις τείνει προς την Λέγκα». «Θα προσπαθήσουμε να κληρονομήσουμε αυτές τις δυνάμεις, που έχασαν κάποιοι άλλοι», είπε ο Ματέο Σαλβίνι.

«Υπάρχει το κοινοβούλιο, ένας υποψήφιος πρωθυπουργός και ένα πρόγραμμα που θα οδηγήσει την Ιταλία εκτός κινούμενης άμμου. Όποιος θέλει να στηρίξει το πρόγραμμα αυτό θα γίνει δεκτός, αλλά δεν κάνουμε πολιτικές συμφωνίες», ολοκλήρωσε ο επικεφαλής της Λέγκας.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here