Ε.Βενιζέλος: «Είναι πράξεις που συνιστούν ένα εθνικό έγκλημα»

Ε.Βενιζέλος: «Είναι πράξεις που συνιστούν ένα εθνικό έγκλημα»

- in ΠΟΛΙΤΙΚΗ
Rate this post

«Το να το συζητούν σοβαρά, να το διαπραγματεύονται, να κάνουν αυτού του είδους τον κωμικό σχεδιασμό, όπως αποδεικνύεται από τα sms, είναι πράξεις που συνιστούν ένα εθνικό έγκλημα» σχολίασε ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο ραδιόφωνο του Βήματος, αναφερόμενος στα νέα δημοσιεύματα με αποσπάσματα από το βιβλίο του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη, ο οποίος αναφέρεται στα sms τα οποία φέρεται να αντάλλαξε με τον Αλέξη Τσίπρα στο Eurogroup της 11ης Μαΐου 2015.

Όπως σχολίασε ο πρώην υπουργός ο κ. Τσίπρας φαίνεται πως ήταν έτοιμος να συζητήσει την πρόταση Σόιμπλε για προσωρινή έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη.

Ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στην περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά και την αντιπολίτευση που ασκούσε τότε ο ΣΥΡΙΖΑ είπε πως  «η Ελλάδα θα είχε βγει από το δεύτερο μνημόνιο στις αρχές του 2015, θα είχε περάσει στην άλλη φάση της προληπτικής πιστωτικής γραμμής με πολύ πιο ήπιους όρους εποπτείας, θα είχε επανέλθει στις αγορές με συστηματικό τρόπο και με πολύ καλύτερα επιτόκια, με πολύ μικρότερες αποδόσεις, με χαμηλότερο κόστος για τη χώρα, ώστε να διατηρείται το μέσο επιτόκιο και η μέση διάρκεια του χρέους στα χαμηλά επίπεδα, στα οποία είχαν φθάσει λόγω της παρέμβασης του 2012»

Ερωτηθείς για το νομοσχέδιο που αφορά την Παιδεία, το οποίο συζητείται στη Βουλή, ο κ. Βενιζέλος το χαρακτήρισε «καθολική οπισθοδρόμηση της ανώτατης εκπαίδευσης» και συμπλήρωσε: «Είναι στην πραγματικότητα η κατάργηση της προοπτικής να έχει η Ελλάδα ένα πανεπιστήμιο σύγχρονο, ανταγωνιστικό για τα διεθνή δεδομένα, ένα πανεπιστήμιο ερευνητικό, υψηλών προϋποθέσεων, ένα πανεπιστήμιο το οποίο δίνει πτυχία και μεταπτυχιακούς τίτλους, οι οποίοι έχουν ένα πραγματικό αντίκρυσμα για την αγορά και την ακαδημαϊκή κοινότητα».

Ο κ. Βενιζέλος ανέφερε ακόμα πως «τα “Ιουλιανά” επαναλαμβάνονται πάρα πολύ συχνά». «Είναι ένας γόνιμος και επικίνδυνος μήνας ο Ιούλιος, έτσι δείχνει η πολιτική ιστορία της χώρας» πρόσθεσε.

***Nα πάρει θέση για τις αποκαλύψεις των τελευταίων ημερών καλεί η ΝΔ τον Αλέξη Τσίπρα, χαρακτηρίζοντας «ένοχη την σιωπή του» τόσο για το θέμα των αποκαλύψεων του κ. Βαρουφάκη όσο και το θέμα των σχέσεων με την Βενεζουέλα.

Αναλυτικά η δήλωση του εκπροσώπου της ΝΔ Βασίλη Κικίλια:

«Την  ημέρα που οι πολίτες αναστενάζουν από την πρώτη δόση της βαριάς φορολογίας,  η σιωπή του κ. Τσίπρα γίνεται ακόμη πιο ένοχη.

Οι Έλληνες πληρώνουμε και θα πληρώνουμε για πολλά χρόνια τις ζαριές που έπαιξε με την τύχη της χώρας ο κ. Τσίπρας και η παρέα του.

Περιμένουμε όλοι τις απαντήσεις του στις αποκαλύψεις του κ. Βαρουφάκη, ότι συζητούσε κατ’ εντολήν του, με τον κ. Σόιμπλε την έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη.

Επίσης περιμένουμε να καταδικάσει τη βίαιη καταστολή και τις δολοφονίες διαδηλωτών στην Βενεζουέλα.

Εκτός εάν οι σχέσεις του κ. Τσίπρα με το καθεστώς Μαδούρο δεν του το επιτρέπουν».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Και ο Σταύρος Θεοδωράκης προς την “Δημοκρατική Συμπαράταξη”(υποψήφιος για επικεφαλής)

Και ο Σταύρος Θεοδωράκης –εκτός του Γιώργου Καμίνη–