Χωρίς κόμμα και με την αποχή να εμφανίζεται στο 60%, ο Ε.Μακρόν παίρνει πάνω απο 400 έδρες!

Χωρίς κόμμα και με την αποχή να εμφανίζεται στο 60%, ο Ε.Μακρόν παίρνει πάνω απο 400 έδρες!

- in ΚΟΣΜΟΣ
Rate this post

Αναμενόμενες είναι οι πολιτικές διεργασίες στη Γαλλία μετά τις πρώτες εκτιμήσεις για το εκλογικό αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών, σύμφωνα με τις οποίες ο Εμανουέλ Μακρόν δείχνει λόγω της τεράστιας και πρωτοφανούς…αποχής που δίνουν τα “κομπιούτερ” να είναι ο μεγάλος νικητής.

Ο Ζαν-Κριστόφ Καμπαντελίς ήδη ανακοίνωσε ότι παραιτείται από την ηγεσία του Σοσιαλιστικού Κόμματος αφού οι Σοσιαλιστές…εξαφανίσθηκαν!

Αποχωρώντας είπε ότι το Σοσιαλιστικό Κόμμα και η αποκαλούμενη “αριστερά” πρέπει να αλλάξουν ριζικά, εαν θέλουν να υπάρχουν και ως έννοιες στο μέλλον.

Το κόμμα του Εμανουέλ Μακρόν La Republique en Marche που φτιάχτηκε μόλις πριν 3-4 μήνες άρον-άορν εξασφαλίζει το απίστευτο 355 έως 425 έδρες, σύμφωνα με το αποτέλεσμα του exit poll που μεταδόθηκε – με την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας του δεύτερου γύρου των βουλευτικών εκλογών.

Σύμφωνα με την ίδια εκτίμηση, το κόμμα Les Republicains λαμβάνει 125 έδρες, το Σοσιαλιστικό Κόμμα 49, η Ανυπότακτη Γαλλία 30 και το Εθνικό Μέτωπο 8 έδρες.

O επικεφαλής του κόμματος Ανυπότακτη Γαλλία Ζαν-Λικ Μελανσόν και η επικεφαλής του Εθνικού Μετώπου Μαρίν Λεπέν, θέτουν ζήτημα νομιμοποίησης της νέας γαλλικής εθνοσυνέλευσης, λόγω του υψηλού ποσοστού αποχής.

«Η κοινοβουλευτική πλειοψηφία του κόμματος του Εμανουέλ Μακρόν δεν έχει τη νομιμοποίηση για τη διάλυση του εργασιακού νόμου», τόνισε ο Μελανσόν. Προειδοποίησε ότι θα υπάρξει «κοινωνική αντίσταση» στα μεταρρυθμιστικά σχέδια του προέδρου της Γαλλίας.

Το υψηλό ποσοστό αποχής είναι σαν γενική απεργία από το πολιτικό καθήκον, πρόσθεσε.

Από τη πλευρά της η Μαρίν Λεπέν είπε ότι η υψηλή αποχή στην ψηφοφορία αποδυναμώνει την νομιμοποίηση του νέου κοινοβουλίου.

«Ο κ. Μακρόν διαθέτει την πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, αλλά οι ιδέες του αποτελούν μειοψηφία στη χώρα και το Εθνικό Μέτωπο θα πολεμήσει τα μεταρρυθμιστικά του σχέδια. Το κόμμα του Μακρόν και οι σύμμαχοί του υπερασπίζονται τα συμφέροντα της ιεραρχίας», συμπλήρωσε.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Προετοιμασίες,εαν χρειαστεί στρατιωτική επίθεση!

Οι ΗΠΑ εξετάζουν τις στρατιωτικές επιλογές τους σε