Πως κάηκαν 24 όροφοι σαν…τσιγαρόχαρτο; – Δεκάδες οι νεκροί και αγνοούμενοι

Πως κάηκαν 24 όροφοι σαν…τσιγαρόχαρτο; – Δεκάδες οι νεκροί και αγνοούμενοι

- in LIFESTYLE
Flames and smoke billow as firefighters deal with a serious fire in the Grenfell Tower apartment block at Latimer Road in West London, Britain June 14, 2017. REUTERS/Toby Melville TPX IMAGES OF THE DAY
Rate this post

Ως τοπίο από εμπόλεμη ζώνη περιέγραψε πυροσβέστης το σημείο όπου επιχειρεί μετά τηνπυρκαγιά που ξέσπασε στον πύργο με 24 ορόφους στα δυτικά του Λονδίνου με αποτέλεσμα να έχουν σκοτωθεί τουλάχιστον 12 άτομα. Ο αριθμός αναμένεται να αυξηθεί σύμφωνα με την Πυροσβεστική.

Ενόσω ο αριθμός των εγκλωβισμένων στο κτίριο παραμένει άγνωστος, αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι είδαν ανθρώπους να πηδούν από τα παράθυρα. «Ηταν παγιδευμένοι και δεν μπορούσαν να κατέβουν ούτε να ανέβουν τις σκάλες, ειδικά στον πάνω όροφο… οι άνθρωποι καίγονταν», είπε και πρόσθεσε «τους είδα με τα μάτια μου να πηδούν από τα παράθυρα», είπε στο βρετανικό BBC η Ντανιέλ.

«Υπήρχε μόνο μια μικρή σκάλα και όλοι ανέβαιναν προς τα πάνω. Θύμιζε εικόνες από την 11η Σεπτεμβρίου», αναφέρει ένας πυροσβέστης.

«Χτυπούσαν την πόρτα μου, φώναζαν ότι έχει πιάσει φωτιά και πως πρέπει να βγω έξω», είπε η Ζόι και πρόσθεσε: «Οταν βγήκα από το κτίριο είδα ανθρώπους μέσα να αναβοσβήνουν τα φώτα σε κουζίνα και κρεβατοκάμαρες για να τραβήξουν την προσοχή. Ο καπνός ήταν πυκνός και ο συναγερμός δεν σταματούσε. Ήταν πολύ τρομακτικά».

«Ανησυχώ για ένα φίλο μου που μένει στο κτίριο», λέει ο Ζαχ Λικς σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό. Καπνός και σκόνη παντού.

Ο Μαχάντ Εγκάλ κατάφερε να βγει από το κτίριο μαζί με την οικογένεια του που έμεναν στον τέταρτο όροφο. «Στις σκάλες ήταν όλα σκοτεινά, παντού καπνός, τα φώτα δεν δούλευαν. Είναι απίστευτό που επιζήσαμε», διηγείται. «Τόσοι άνθρωποι έμειναν πίσω, παγιδευμένοι. Συγγενείς μας καλούσαν ζητώντας μας να ενημερώσουμε την Πυροσβεστική πως είναι ακόμη εκεί, παγιδευμένοι», είπε και πρόσθεσε «πολλές ζωές καταστράφηκαν».

Σχόλιο : Τυχαίο;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι με αυτοκίνητο, που πάτησε…στρατιώτες

Εξι Γάλλοι στρατιώτες τραυματίστηκαν όταν αμάξι έπεσε πάνω