Ο πήχης στα 4 μέτρα για την Eλληνική κυβέρνηση

Ο πήχης στα 4 μέτρα για την Eλληνική κυβέρνηση

- in ΘΕΣΕΙΣ
Rate this post

Εν όψει, ενός ακόμη κρίσιμου Eurogroup: Η κυβέρνηση ας κατανοήσει, έστω την τελευταία στιγμή, έστω για μια φορά, ότι εξαιτίας της πρωτοφανούς ανικανότητας που την χαρακτηρίζει και της απόλυτης έλλειψης δικού της σχεδίου, βρίσκεται ξανά με την πλάτη στον τοίχο και τη χώρα σε καταβύθιση.

Ας ασχοληθεί, έστω και τώρα με την παρουσίαση μιας στοιχειώδους πρότασης για να υπερβεί το αδιέξοδο στο οποίο περιήλθε και ας πάψει να ασχολείται με το πώς θα παρουσιάσει μία ακόμη τραγική για τη χώρα ήττα της, ως «νίκη». Και η αντιπολίτευση ας περιορίσει τα …πολεμικά ανακοινωθέντα.

Επομένως : Αύριο 15 Ιουνίου η κυβέρνηση οφείλει να θέσει επεξεργασμένη την πρόταση και τον στόχο της, με ρεαλισμό και τεκμηρίωση και να ζητήσει την συναίνεση της αντιπολίτευσης, ώστε να πετύχει τις αναγκαίες συμμαχίες προς όφελος της χώρας.

Τέσσερα είναι τα σημεία της αυριανής συμφωνίας χωρίς τα οποία ο υπουργός οικονομικών …θα ήταν καλύτερα να μην γυρίσει:

  • Αυξημένη δόση (λόγω των τεράστιων απωλειών της καθυστέρησης στη «διαπραγμάτευση» και το αντίστοιχο πλήγμα στην οικονομία).
  • Περιγραφή των όρων ελάφρυνσης του χρέους, όπως αυτό συμφωνήθηκε τον Μάιο του 2016, ώστε να ξεκινήσουν οι αναγκαίες προετοιμασίες.
  • Συμφωνία για άμεση εφαρμογή του QE.
  • Παράλληλη δέσμευση της κυβέρνησης για ολοκλήρωση συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων που θα υποστηρίζουν την γρήγορη ανάπτυξη μέσα στο 2017.
Διαφορετικά , ο Υπουργός Οικονομικών θα δικαιούται ενδεχομένως  τον έπαινο του κ. Σόιμπλε, αλλά όχι του ελληνικού λαού.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Πρέπει να «κτυπήσουμε τον γάιδαρο» και όχι το σαμάρι!

Γράφει ο Γιώργος Δ. Μητροπέτρος άθαμε από τα Μ.Μ.Ε.