Με τα χέρια ψηλά λοιπόν οι πολίτες,παραδομένοι και η Δημοκρατία στο απόσπασμα

Με τα χέρια ψηλά λοιπόν οι πολίτες,παραδομένοι και η Δημοκρατία στο απόσπασμα

- in ΕΠΩΝΥΜΩΣ, ΘΕΣΕΙΣ
5 (100%) 1 vote

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης

Τ ο Λονδίνο – και γενικότερα το Ηνωμένο Βασίλειο – δέχθηκε μια ακόμη άνανδρη δολοφονική τρομοκρατική επίθεση(σε παντελώς ανυποψίαστους πολίτες που είχαν βγει για περπάτημα ή σε κάποιο μαγαζί σαββατόβραδο). Η εικόνα όμως με τους πολίτες στο κέντρο του Λονδίνου να περπατούν με τα χέρια ψηλά και πάνω απο το κεφάλι τους,όπως είναι ο στρατός που έχει χάσει τον πόλεμο και έχει παραδοθεί στον εχθρό, είναι αναμφίβολα σοκαριστική.

Η εικόνα την επόμενη μέρα με τον στρατό στους δρόμους με κουκούλες ή αντισφυξιογόνες μάσκες επίσης σοκαριστική. Οι πολίτες με τα χέρια ψηλά πανικόβλητοι παραδομένοι – φοβερές οι σκηνές απο τα βίντεο που κατέγραψαν με τα κινητά τηλέφωνα τους σε διάφορα μπαρ όπου έμπαινε μέσα η αστυνομία και τους ξάπλωνε όλους στο πάτωμα ή κάτω απο τα τραπέζια – μας λένε οτι αντί να πηγαίνουμε προς την…πρόοδο και την ευημερία της ζωής, έχουμε κατρακυλύσει στα πιο μαύρα και απεχθή σκοτάδια της ανθρώπινης πρόσφατης ιστορίας.

Υποτίθεται άνθρωποι που πιστεύουν στον…θεό(!) προσπαθούν και πετυχαίνουν να δολοφονήσουν όποιον βρούνε μπροστά τους ευφορούμενοι απο ένα απύθμενο μίσος,οργή,θυμό και κόμπλεξ κατωτερότητας. Αυτό δεν έχει σχέση με καμμιά θρησκεία, καμμιά…πίστη και κανένα…θεό(ίσως μόνο με τον διάβολο και την απύθμενη κακία του). Ανθρωποι που δεν μπορούν να συνυπάρξουν παρά μόνο με “ιδίου φυράματος υπ-ανθρώπους”. Είναι γνωστό οτι (περίπου) “κανένας” μουσουλμάνος δεν μπορεί να “αφομοιωθεί” σε άλλου είδους “κοινωνία”(εκτός απο τη δική “τους”). Αυτό είναι ένα πάρα πολύ σοβαρό πρόβλημα της ανθρωπότητας,πλέον.

Β έβαια αυτοί οι δυστυχισμένοι άνθρωποι, που θυσιάζουν επίσης την ζωή τους, δολοφονώντας άλλους…άσχετους ανθρώπους, για να ικανοποιήσουν(;) την απίστευτη οργή, το μίσος και την κακία τους, δείχνουν (με το…δάχτυλο) στα όσα έχουν υποστεί στην πατρίδα τους,στα σπίτια τους,στις οικογένειες τους. Δείχνουν προς το απίστευτο (και αντιανθρώπινο) δράμα των προσφύγων . Λένε οτι με τον ίδιο τρόπο που δολοφονούνται οι δικές τους οικογένειες(ή φίλοι και γνωστοί) και καταστρέφονται οι δικές τους πατρίδες-χώρες,θα απαντήσουν…(περίπου με ανάλογο ύφος και τρόπο). Κι αυτός ο φαύλος κύκλος μίσους,κακίας και αίματος συνεχίζεται αυξανόμενος και ανατροφοδοτούμενος απο κάθε επίθεση(ένθεν και ένθεν…).

Ποιά είναι η λύση; ΕΚΕΧΕΙΡΙΑ, ΕΙΡΗΝΗ και κυρίως ΕΥΗΜΕΡΙΑ. Οπως τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα μετέτρεψαν την…άμμο σε έναν “παράδεισο ευημερίας και ανάπτυξης” έτσι μπορεί να γίνει με όλους. Οι άνθρωποι θέλουν ΓΑΛΗΝΗ και ΕΥΗΜΕΡΙΑ στη ζωή τους. Για όλους υπάρχει “ένα κομμάτι γης” και πατρίδας. Εύκολο να το λες,αλλά η πράξη δείχνει οτι “τα συμφέροντα διαφόρων” και η μωροφιλοδοξία με τον άκρατο εγωισμό, δεν αφήνουν να ξεφύγουμε απο τον “κύκλο του μίσους και της κακίας”(το τραγικό είναι οτι χρησιμοποιούνται και οι…θρησκείες!).

Με τα χέρια ψηλά λοιπόν οι πολίτες,παραδομένοι και η Δημοκρατία στο απόσπασμα. Ο Μεσαίωνας και οι σκοτεινοί άνθρωποι έκαναν παντού (πάλι) την εμφάνιση τους στο προσκήνιο της ιστορίας…(έχοντας εξουσίες,χρήματα και πολύ…μωροφιλοδοξία). Υπάρχει αντίδοτο;

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Σε λίγο θα αρχίσει ένα δύσκολο, ίσως εκρηκτικό φθινόπωρο!

σο βαρύ και να είναι το κλίμα τον