Ανάπτυξη και προοπτικές από τις «Έξυπνες Πόλεις»

Ανάπτυξη και προοπτικές από τις «Έξυπνες Πόλεις»

- in OIKONOMIA
Rate this post

Οι μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης και τις δυνατότητες δημιουργίας απασχόλησης και αειφορίας στις ελληνικές πόλεις θα καταγραφούν στο 2ο Συνέδριο  Smart Cities – Digital Citizens, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στο Novotel Athens την Τρίτη 23 και Τετάρτη 24 Μαΐου υπό την αιγίδα των υπουργείων Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Τουρισμού, των Περιφερειών Αττικής και Θεσσαλίας.

Στο συνέδριο θα παραβρεθούν η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κα Ολγα Γεροβασίλη, ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Παναγιώτης Κουρουπλής,  η υπουργός Τουρισμού κα Έλενα Κουντουρά, ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Γιώργος Πατούλης, η Περιφερειάρχης Αττικής κα Ρένα Δούρου, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός που θα παραλάβουν και σχετικές τιμητικές ως επικεφαλής «Τιμώμενων Περιφερειών».

Επίσης Δήμαρχοι Πόλεων με επιτυχημένες ψηφιακές δραστηριότητες όπως οι Δήμαρχοι Τρικαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, Χαλκίδας κ. Χρήστος Παγώνης, Ξάνθης κ. Χαράλαμπος Δημαρχόπουλος, Κύθνου κ. Σταμάτης Γαρδέρης, Σίφνου κ. Ανδρέας Μπαμπούνης, Λαμιέων κ. Νίκος Σταυρογιάννης, Αντιδήμαρχοι, μέλη δήμων και Περιφερειών, υπηρεσιακά στελέχη φορέων και υπηρεσιών της Τοπικής και Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης.

Απονομή των Sm@rt Cities & Digit@l Citizens Awards

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, θα απονεμηθούν οι διακρίσεις: «Τιμώμενη Περιφέρεια» στις Περιφέρειες Αττικής και Θεσσαλίας, «Τιμώμενη Πόλη» στους δήμους Τρικκαίων και Χαλκιδέων, «Smart Cities Awards», στους δήμους Ηρακλείου Κρήτης και Κύθνου καθώς και η διάκριση «Digit@l Citizens Excellences» στους δήμους Λαμιέων και Ιωαννιτών.

Ειδικές διακρίσεις θα απονεμηθούν στο δήμο Σίφνου και Ξάνθης, το Επιμελητήριο Ξάνθης, αλλά και στην ΔΑΕΜ (Ανώνυμη Αναπτυξιακή Εταιρία Μηχανογράφησης και Επιχειρησιακών Μονάδων ΟΤΑ του Δήμου Αθηναίων).

  • Το πρόγραμμα των ειδικών διακρίσεων θα ολοκληρωθεί με την απονομή ειδικής διάκρισης στον πρώην Υπουργό κ. Σταύρο Μπένο και στον κ. Μιχάλη Ταμήλο, για την συνολική προσφορά τους στην αξιοποίηση Ψηφιακών Τεχνολογιών στην Τοπική Αυτοδιοίκηση.

* Αναλυτικό πρόγραμμα του διήμερου Συνεδρίου στο www.mitropolis.gr

** Το iReporter είναι χορηγός επικοινωνίας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Μεγάλες αντιδράσεις για το νέο χαράτσι 2% στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές και τις κινητές συσκευές

Κατά της εφαρμογής του φόρου 2% στους ηλεκτρονικούς