Ενα “προϊόν” που στάζει…σαπίλα και βρωμιά!

Ενα “προϊόν” που στάζει…σαπίλα και βρωμιά!

- in ΘΕΣΕΙΣ
Rate this post
 Δ εν ξέρει κανείς τι είναι πιο χειρότερο. Τα όσα έγιναν απόψε στο άθλιο-κοτέτσι που λέγεται γήπεδο της Λ.Αλεξάνδρας ή οι δηλώσεις στη συνέχεια των διαφόρων…παραγόντων των ομάδων(η μια πιο άθλια και μαφιόζικη απο την άλλη). Το ματς ΠΑΟ-ΠΑΟΚ διεκόπη οριστικά (μετά απο δύο ώρες κι ενω ο διαιτητής ήθελε να το…συνεχίσει – άγνωστο πως και γιατί) επειδή ένα -προφανώς – σαλεμένο πρεζόνι – που έφυγε…ανενόχλητος σαν…”κύριος” στο σπίτι του – έστειλε στο νοσοκομείο τον προπονητή του ΠΑΟΚ Β.Ιβιτς.

Αφού προηγουμένως ο ποδοσφαιριστής του ΠΑΟ ονόματι Μπέργκ μετέτρεψε το τερέν του γηπέδου σε αγώνα πάλης-κάτς. Και αφού εντωμεταξύ ένας ανεκδιήγητος διαιτητής- σε όλα του – προσπαθούσε με κάθε τρόπο και μέσο να αποβάλλει παίκτη του ΠΑΟΚ, επειδή έτυχε να αποβληθεί – σωστά – νωρίτερα ένας παίκτης του ΠΑΟ!

Και ενώ στο κοτέτσι-γήπεδο (υποτίθεται της μεγαλύτερης ομάδας της Πρωτεύουσας) ήταν καμμιά 2-3.000 “απολίτιστοι” που έβριζαν την βόρεια ελλάδα και την Θεσσαλονίκη (το αγράμματοι,αμόρφωτοι,απολίτιστοι,τενεκέδες ξεγάνωτοι είναι ελάχιστες ιδιότητες που μπορεί να σκεφτεί κάποιος γι αυτά τα άτομα). Η Αθήνα όπως είναι γνωστό συντηρεί πληθυσμό πάνω απο πέντε εκατομμύρια κατοίκους αλλά αυτή η ομάδα έχει καμμιά δεκαριά χιλιάδες “οπαδούς” και συνήθως δυο με τρείς χιλιάδες σε κάθε αγώνα της! Ελάχιστα παιδιά ή οικογενειάρχες(ποιος να …τολμήσει να πάει το παιδί του;). Δεν μιλάμε για τους…συμπαθούντες…απο μακρυα, φίλους της ομάδας.

Η Αθήνα δηλαδή έχει φτύσει πατόκορφα την υποτιθέμενη…ομάδα της,στο ποδόσφαιρο! Και αυτά τα σαλεμένα “οπαδικά απομεινάρια” απλά…πάνε για να βρίσουν. Δεν παρακολουθούν – συνήθως – ούτε καν τον αγώνα(αν τους ρωτήσεις ποιοι έπαιζαν, αμφίβολο είναι εαν θα μπορούν να αναφέρουν “κάτι” εκτός απο το όνομα της ομάδας τους). Αγνωστο είναι εαν στο τέλος, ξέρουν και το σκορ του αγώνα.

Η παρακμή και η σιχαμάρα για το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο – ξεκινώντας απο τις…κερκίδες που διαμορφώνουν προφανώς οι…παράγοντες,νομίζοντας οτι έτσι “έχουν στρατό” για τα άλλα συμφέροντα τους – δεν έχει όρια πλέον. Την ίδια ώρα περίπου διεξαγόταν και ο τελικός κυπέλλου στην Ιταλία,στο Ολύμπικο της Ρώμης με οπαδούς τόσο της Λάτσιο(που συμπτωματικά είναι και η έδρα της) όσο και της Γιουβέντους. Το κύπελλο το κατέκτησε η Γιουβέντους (2-0) μέσα σε μια πραγματική γιορτή του ποδοσφαίρου. Δεν υπήρξε το παραμικρό…παρατράγουδο,ούτε καπνογόνο ή χαρτάκι ή άσχημο σύνθημα. Οι χαμένοι απλά λυπήθηκαν ,αλλά μέχρις εκεί.

Σ την Ελλάδα ο υπόκοσμος και οι μαφιόζικες συμπεριφορές μαζί με σαλεμένα πρεζόνια, διαμορφώνουν όπως όλοι βλέπουμε συνέχεια (σχεδόν σε κάθε γήπεδο που…εμφανίζονται) ένα…σάπιο και διεφθαρμένο “προϊον”(που απομακρύνει κάθε υγιή φίλαθλο ή οικογενειάρχη). Ενα “προϊόν” παντελώς ακατάλληλο για κάθε ηλικία. Αυτες επίσης οι διαιτησίες δεν είναι….ανθρώπινα λάθη. Είναι προϊόντα του ίδιου αυτού…συστήματος. Και άσχετος με το ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο να είσαι ξαπλωμένος στην πολυθρόνα σου,κάνουν…μπαμ απο μακρυά.

Ο άνθρωπος που το έπαιζε για παράδειγμα σήμερα διαιτητής στο ματς ΠΑΟ-ΠΑΟΚ φαινόταν οτι για κάποιο δικό του λόγο, ήθελε να αποβάλλει παίκτη του ΠΑΟΚ. Και μάλιστα…άμεσα,γρήγορα…Οσο για τις αιτιάσεις του ΠΑΟ για…θέατρο του Ιβιτς και οτι εσκεμμένα…έσκισαν το κεφάλι του(στα…αποδυτήρια),είναι για…λύπηση όσοι τους έβαλαν να τα πούνε αυτά και δυστυχώς όσοι τα είπαν δείχνουν την απίστευτη κατάντια και ποιότητα των…παραγόντων αυτού του “αθλήματος”(και προφανώς θα τα αναπαράγουν για να τα μεγεθύνουν τα οπαδικά τους “έντυπα” την…επομένη). Είναι ντροπή…πραγματικά(αν υπάρχει σ’ αυτούς).

Το πρόβλημα είναι φανερό οτι είναι κυρίως Παιδείας και Υποκουλτούρας. Και παντελώς υποκριτική η δήθεν “παρουσία” της Πολιτείας(σε όλα αυτά). Ηλεκτρονικό εισιτήριο,κάμερες παντού και πλήρης αστυνόμευση. Ιδιώνυμο και άμεση φυλάκιση των σαλεμένων “οπαδών”(για ενα μήνα-φασόν,χωρις αναστολή). Τα ίδια να ισχύουν και για τις…δηλώσεις και συμπεριφορές των διαφόρων παραγόντων. Στην πράξη. Οχι,στα λόγια.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Ο εκφυλισμός, ως…πρόοδος!

αι η Μάλτα,λέει,επιτρέπει πλέον τον γάμο των ομοφυλόφιλων