Πύλη για την Ευρώπη και εύφορος τόπος για επενδύσεις των Κινέζων, η Ελλάδα

Πύλη για την Ευρώπη και εύφορος τόπος για επενδύσεις των Κινέζων, η Ελλάδα

- in ΕΠΩΝΥΜΩΣ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Rate this post

«Στο καινούργιο πρόγραμμα που έχει εξαγγείλει εδώ και 2-3 χρόνια ο πρόεδρος της Κίνας, για τον καινούργιο, θαλάσσιο “δρόμο του μεταξιού” η Ελλάδα και ο Πειραιάς είναι το τέλος του … Αν και σχεδιάστηκε για να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της κινεζικής οικονομίας, θεωρούμε ότι εξυπηρετεί απόλυτα και τα ελληνικά οικονομικά και επιχειρηματικά συμφέροντα … εδώ δημιουργείται η πύλη της Ευρώπης, τότε και σήμερα», όπως είπε ο Πρόεδρος του Ελληνο-Κινεζικού Οικονομικού Συμβουλίου κ. Φώτης Προβατάς στο ραδιοφωνικό σταθμό “Στο Κόκκινο”.

«Τα κινεζικά προϊόντα, τόσο από τον Πειραιά όσο και μέσω του αεροδρομίου, που επίσης διεκδικούν οι Κινέζοι, θα διακινούνται μέσω του Θριασίου σε όλη την Ευρώπη», σημείωσε.

Παράλληλα, επειδή η Ελλάδα δεν διαθέτει την ώριμη βιομηχανία άλλων ευρωπαϊκών χωρών, η χώρα μας είναι για τους Κινέζους θελκτικός τόπος για επενδύσεις, συνέχισε ο κ. Προβατάς, «δεν είμαστε ανταγωνιστές τους, είναι ευπρόσδεκτοι αρκεί να κερδίζουν και οι δύο πλευρές … χρειάζεται όλο το μεράκι και η εξυπνάδα, η γνώση και η επιμέλεια ώστε να κάνουμε κοινά επωφελή πράγματα».

«Η παρουσία του Αλέξη Τσίπρα στο Πεκίνο για δεύτερη φορά σε λιγότερο από ένα χρόνο, με μία πολύ σοβαρή αντιπροσωπεία, σημαίνει πολλά … θα υπογραφεί μία πολύ σημαντική συμφωνία οικονομικής συνεργασίας πέραν των εργασιών του Συνεδρίου και των άλλων επαφών … πάνω σε αυτές πρέπει να στηριχθούν επιχειρηματικά σχέδια», εκτίμησε ο ίδιος, αναφέροντας τους βασικούς τομείς.

Πρωτίστως στην ενέργεια, «μπορούμε να προσφέρουμε πολλά και για τη χώρα μας, να κερδίσουμε το χαμένο χρόνο, αλλά και για να είμαστε ένας ενεργειακός πόλος που θα μπαίνει μέσα στο δίκτυο το περιφερειακό και όχι μόνο», όπως είπε.

Επίσης, στον τουρισμό η Ελλάδα χρειάζεται τεράστιες επενδύσεις για να υποδεχθεί το κύμα τουριστών, καθώς «είμαστε ακόμη πίσω σε πολυτελή ξενοδοχεία και άλλες εγκαταστάσεις που η νέα αστική τάξη της Κίνας ζητάει».

Στην κατεύθυνση αυτή, η COSCO αναπτύσσει ένα κλάδο τουριστικό και κρουαζιέρας, φτιάχνοντας και εταιρεία στον Πειραιά, ώστε να χρησιμοποιήσει τα οκτώ μεγάλα docks όχι μόνο για τα άλλα κρουαζιερόπλοια, αλλά για να φέρει μέσω του αεροδρομίου των Σπάτων επιβάτες κρουαζιέρας και να χρησιμοποιεί τον Πειραιά ως λιμάνι επιβίβασης.

Προσέθεσε εξάλλου ότι «οι κινεζικές τράπεζες ακολουθούν πάντα τις κινεζικές επιχειρήσεις, το μόνο που θέλουν είναι βιώσιμα επενδυτικά έργα … υπάρχουν τέτοια στην Ελλάδα».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Προσλήψεις στα δικαστήρια(186 θέσεις) μεσω ΑΣΕΠ

«Άνοιξε» η διαδικασία για την πλήρωση με σειρά