Μέρκελ σε Ερντογάν: Μην παίζεις με τον…θάνατο,των άλλων!

Μέρκελ σε Ερντογάν: Μην παίζεις με τον…θάνατο,των άλλων!

- in LIFESTYLE, ΘΕΜΑ
Rate this post

Νέα προειδοποίηση προς την Αγκυρα ότι τυχόν επαναφορά της θανατικής ποινής θα αφαιρούσε τη βάση για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, εξαπέλυσε η Αγκελα Μέρκελ, καθιστώντας με αυτό τον τρόπο σαφές ότι πρόκειται για ένα θέμα που αποτελεί «κόκκινη γραμμή» για το Βερολίνο.

Παρόλα αυτά, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Kölner Stadt-Anzeiger της Κολωνίας, η Καγκελάριος αναγνώρισε ότι οι καλές σχέσεις με την Τουρκία είναι προς το συμφέρον της Γερμανίας και της Ε.Ε. στο σύνολό της.

Παράλληλα, απέρριψε τις κατηγορίες ότι είναι ευάλωτη σε εκβιασμό λόγω της συμφωνίας με την Τουρκία για το προσφυγικό: «Είμαι απολύτως ελεύθερη να διατυπώνω με σαφήνεια απόψεις σχετικά με τις ανησυχητικές εξελίξεις στην Τουρκία. Και τούτο ισχύει όχι μόνο δημοσίως, αλλά κυρίως σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις με την τουρκική κυβέρνηση. Είναι απολύτως σωστό το γεγονός ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση της δίνει βοήθεια, δεδομένου ότι η Τουρκία έχει δεχτεί 3 εκατομμύρια πρόσφυγες, όπως προβλέπει η εν λόγω συμφωνία», είπε χαρακτηριστικά η Μέρκελ.

Σχετικά με το πρόσφατο δημοψήφισμα η γερμανίδα καγκελάριος τόνισε ότι «πρέπει να είμαστε ξεκάθαροι με την κριτική μας, δεν τίθεται θέμα, αλλά παράλληλα πρέπει να είμαστε επίσης και έξυπνοι, διότι οι καλές σχέσεις με την Τουρκία είναι προς το συμφέρον μας. Εντούτοις η επαναφορά της θανατικής ποινής θα αφαιρούσε τη βάση για τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Η φτώχεια έκοψε και το…φαγητό(σε πολλά νοικοκυριά)

Η «σκληρή» πραγματικότητα που ζουν χιλιάδες Ελληνες πολίτες,