Το «παλιό» τα χρέη και τις ευθύνες,το «νέο» ως “λευκός ιππότης”

Το «παλιό» τα χρέη και τις ευθύνες,το «νέο» ως “λευκός ιππότης”

- in ΘΕΣΕΙΣ
Rate this post
Ο ποιος παρακολούθησε σήμερα τη συζήτηση στη βουλή,σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων – Τσίπρας,Μητσοτάκης,Καμμένος και Λεβέντης,απουσίαζαν οι Φ.Γεννηματά,Σ.Θεοδωράκης και Ν.Μιχαλολιάκος- για την τροπολογία με την οποία απαλάσσεται ο Ιβάν Σαββίδης απο τα χρέη της ΣΕΚΑΠ(ειπώθηκε για κάπου 38 εκ.ευρώ) θα αντιλήφθηκε ενα πράγμα: Την μεγάλη σύγκρουση που έρχεται και θα είναι σφοδρή σε όλα τα μέτωπα….”μέχρι τελικής πτώσεως” – μεταξύ “παλιών και νέων οικονομικών παραγόντων”.

Ο Πρωθυπουργός εξήγησε οτι “απο εδω και στο εξης” θα παραμένουν όλα τα χρέη και οι ποινικές και αστικές ευθύνες στους…παλιούς ιδιοκτήτες-επιχειρηματίες κάθε είδους και θα απαλάσσονται απο όλα αυτά οι νέοι…επενδυτές(κάθε είδους). Ολα αυτά ξεκινώντας απο τον “πολύ” Ιβάν Σαββίδη που λέγεται και γράφεται οτι “μπαίνει” στον “Πήγασο” και στο…Mega “μπιρ παρά”(όλα με…20 εκ.ευρω) αφού δεν μπόρεσε αρχικά να φτιάξει το δικό του “κανάλι” με τη διαδικασία των αδειών που κατέρρευσε στο ΣτΕ. Με άλλα λόγια όλο το επιχειρηματικό σύστημα του ΠΑΟΚ και της ΝΔ της μεταπολίτευσης – μαζί με το πολιτικό προσωπικό – θα φορτωθεί τις ποινικές και αστικές ευθύνες μαζί με όλα τα χρέη,που δεν θα”σβηστούν” ή…χαριστούν. Και κάθε νέος επενδυτής “απο εδώ και πέρα” θα…παραλαμβάνει την σκυτάλη ως “λευκός ιππότης”.

Η λογική είναι απολύτως σωστή. Και απολύτως θεμιτή, εαν θέλουμε να δούμε ως χώρα…επενδύσεις(ποιος νέος επενδυτής θέλει τα χρέη και τα πρόστιμα των προηγούμενων;). Και πολύ σωστά η κυβέρνηση προχώρησε σε αυτή τη ρύθμιση – που θα έπρεπε όλη η βουλή (λογικά) να την ψηφίσει. Μονο που όπως είπαμε δεν πρόκειται μόνο ή απλά, γι αυτό. Πρόκειται για κάτι πολύ πιο…ουσιαστικό και γι αυτό έγινε και όλη αυτή η σφοδρότατη συζήτηση. Η λογική ήταν “οι δικοί σας θα βγούνε καταχρεωμένοι,κυνηγημένοι και κατασπιλωμένοι και οι δικοί μας θα παραλάβουν ως…λευκοί ιππότες”. Είναι άραγε δυνατόν να το δεχθούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ;  Φυσικά και όχι. Γι αυτό και οι επόμενες συζητήσεις σε προανακριτικές ή εξεταστικές επιτροπές ή σε δικογραφίες, θα αναλάβουν τα….υπόλοιπα. Γι αυτό και το πολιτικό κλίμα θα προσομοιάζει με…ηφαίστειο. Μέχρι κάποτε να …ξεθυμάνει.

ΥΓ. Ο “πολύς” Ιβάν πήρε την ΣΕΚΑΠ,την Σουρωτή,τον ΠΑΟΚ,το λιμάνι της Θεσσαλονίκης μαζί με ενα γερμανογαλλικό σχήμα,ετοιμάζεται για τα μήντια κ.α. – πάντως για να μην παραμυθιαζόμαστε να θυμηθούμε οτι ξεκίνησε ως “δεξιούλης”,ως…απόκληρος του συστήματος Πούτιν(που βγάζει…σπυράκια όταν του λένε για τον Σαββιδη) και τελικά ως “κολλητός του Πάνου”(οι…δεξιές καταβολές) τρούπωσε ως…νέος επενδυτής(και…λαγός). Είναι εξαιρετικό οτι επενδύει καταρχήν και μακάρι να συνεχίσει. Πάντως το οτι βρίσκεται και θα βρεθεί στο επίκεντρο αυτής της σφοδρής σύγκρουσης,στο τέλος δεν ξέρουμε η μοίρα τι θα του επιφυλάξει…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Ο εκφυλισμός, ως…πρόοδος!

αι η Μάλτα,λέει,επιτρέπει πλέον τον γάμο των ομοφυλόφιλων