Και το “πάρτυ των ΜΚΟ” στη βουλή – Αρχή με Γ.Παπανδρέου,Α.Ρόντο,Α.Λοβέρδο

Και το “πάρτυ των ΜΚΟ” στη βουλή – Αρχή με Γ.Παπανδρέου,Α.Ρόντο,Α.Λοβέρδο

- in ΘΕΜΑ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Rate this post

Το “πάρτυ των ΜΚΟ” με λεφτά των Ελλήνων φορολογουμένων μέσω των διαφόρων κονδυλίων του Υπουργείου των Εξωτερικών φτάνει – και αυτό – στη βουλή με πρώτους ελεγχόμενους για παραπομπή στο ειδικό δικαστήριο των Γιώργου Παπανδρέου,Ανδρέα Λοβέρδου, Αλεξ Ρόντου και των υπολοίπων της “παρέας” του 2001-2003 (μετά τη σκυτάλη παρέλαβε η Ντόρα Μπακογιάννη με τα – όπως αποκαλύπτονται σήμερα – “παρκαρισμένα” εκατομμύρια ανα την υφήλιο…- ενδιαφέρον θα έχει να μάθουμε τι ακριβώς ήταν ολα αυτά).

Η δικογραφία,που ετοίμασε η κ.Ε.Ράϊκου πριν παραιτηθεί, έφτασε στη βουλή – απο τον αρμόδιο υπουργό Σ.Κοντονή. Αφορά ΠΕΝΤΕ Μη Κερδοσκοπικές Οργανώσεις(τρομάρα τους…) αλλά και Ανώνυμες Εταιρείες που φέρονται να έχουν ζημιώσει το Ελληνικό Δημόσιο με περισσότερα απο 6,3 εκατομμύρια ευρώ.

Η βουλή λοιπόν θα κληθεί να ερευνήσει τυχόν ποινικές ευθύνες των προσώπων που διαχειρίσθηκαν δημόσιο χρήμα(Γιώργος Παπανδρέου,Α.Λοβέρδος κ.α.). Η δικογραφία ολοκληρώθηκε στις 24 Μαρτίου από την εισαγγελία Διαφθοράς και διαβιβάστηκε στον Αρειο Πάγο αυθημερόν. Οι αξιόποινες πράξεις που περιγράφονται είναι «απιστία στην υπηρεσία κατά μόνας και κατά συναυτουργία σε συνδυασμό με τον νόμο περί καταχραστών του δημοσίου», καθώς και «ηθική αυτουργία στην πράξη κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση».

Τα μη πολιτικά πρόσωπα που ελέγχονται ποινικά είναι ο Αλεξ Ρόντος, πρώην γενικός διευθυντής της Υπηρεσίας Διεθνούς Αναπυπτυξιακής Συνεργασίας ( ΥΔΑΣ) , Νικ. Μπάζας πρωην διευθυντής της διευθύνσεως αναπτυξιακής πολιτικής και ο Γ.Φιλιππέος, υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας.

Για ηθική αυτουργία διώκονται οι εκπρόσωποι των ΜΚΟ και των Α.Ε. και πιο συγκεκριμένα των εξης:

-Αστική ΜΗ Κερδοσκοπική Εταιρία/ΜΚΟ Ακαδημία Τηλεποικοινωνιών Νοτιοανατολικής Ευρώπης
-Ινστιτούτο Μελετών, ερευνών, τηλεποικοινωνιών και πληροφορικής χωρών ΝΑ Ευρώπης ΑΕ
-Διαβαλκανικό και Παρευξείνιο Επιχειρηματικό Κέντρο ΑΕ
-Χρηματιστηριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης ΑΕ
-Αστική Μη κερδοσκοπική Εταιρία επιχειρηματικό γραφείο Οικονομικής Συνεργασίας στην Ν.Α. Ευρώπη

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Τα «καυτά» προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, στα εργασιακά

Διαδοχικές μεταρρυθμίσεις στο πεδίο των κοινωνικών επιδομάτων, παράλληλα