Το στοίχημα είναι να κερδίσουμε το ΜΕΛΛΟΝ,σήμερα.

Το στοίχημα είναι να κερδίσουμε το ΜΕΛΛΟΝ,σήμερα.

- in ΘΕΣΕΙΣ
5 (100%) 1 vote

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης

Δ ιάβαζα το άρθρο του David Dodwell «Be afraid: China is on the path to global technology dominance» και αναρωτιόμουν εαν έχουμε συνειδητοποιήσει τι ακριβώς συμβαίνει στην εποχή που ζούμε και εαν αναλογιζόμαστε εμείς ως χώρα ποιά είναι η θέση μας στο “παγκόσμιο χωριό” – και τι κάνουμε βέβαια προς αυτή την κατεύθυνση. Εκτός απο το θολό και τετριμμένο “ανήκομεν εις την δύσιν και πιο συγκεκριμένα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και ειδικότερα την Ευρωζώνη” γιατί διαφορετικά…θα μας φάει ο κακός ο λύκος,δεν ακούγεται κανένα σοβαρό επιχείρημα ή σχέδιο,που να αφορά την Ελλάδα και τους Ελληνες.

Οποιος κάνει τον κόπο και διαβάσει το άρθρο-ρεπορτάζ του κ.D.Dodwell που ανέφερα πιο πάνω – και είναι ενδεικτικό- θα διαπιστώσει οτι στη “ψηφιακή επανάσταση” που ζούμε, η χώρα μας πρέπει, ΟΦΕΙΛΕΙ θα έλεγα, να “πηδήσει, τρέχοντας…”. Είχα αναφερθεί και στο project των “έξυπνων πόλεων” ως άμεσο παράδειγμα υλοποίησης σήμερα,όχι αύριο. Γιατί εκτός όλων των άλλων υπάρχουν και οι τεχνολογίες και οι εταιρείες και τα χρήματα. Αυτό που απαιτείται είναι το ΕΘΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ και ο προσανατολισμός όλων μας ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ και την ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ.

Ο πως οι ΗΠΑ του Ν.Τράμπ και η Ρωσία του Β.Πούτιν, έτσι και η Κίνα μπορεί να μας βοηθήσει ουσιαστικά και συμφωνημενα σε πλήθος αναπτυξιακών και τεχνολογικών επενδύσεων(μην ξεχνάμε οτι και η Γερμανία συνεργάζεται “μια χαρά” και με τις τρείς αυτές υπερδυνάμεις). Η Ελλάδα ως μέλος της ΕΕ και της Ευρωζώνης λοιπόν, μπορεί να είναι ένα πολύ ελκυστικό “έδαφος” για επενδύσεις στη νέα ψηφιακή επανάσταση και τις υπηρεσίες(κάθε είδους). Προφανώς και χρειαζόμαστε ενα νέο παραγωγικό μοντέλο διάρθρωσης της οικονομίας μας – ΜΑΖΙ με την “καθαρή” Γεωργία,αγροτικά προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Το στοίχημα λοιπόν είναι να κερδίσουμε το ΜΕΛΛΟΝ,σήμερα. Αρκεί να σκεφτόμαστε και να ενεργούμε ΕΛΛΗΝΙΚΑ με την βοήθεια φυσικά των υπερδυνάμεων σε διάφορους τομείς,που ενδιαφέρονται να έχουν παρουσία στην χώρα μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Χιλιάδες πολίτες σε θανάσιμη οικονομική ασφυξία

α ηλεκτρονικά ραβασάκια που στέλνει σε εκατοντάδες χιλιάδες