Τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο του Ορλί

Τρομοκρατική επίθεση στο αεροδρόμιο του Ορλί

- in ΘΕΜΑ, ΚΟΣΜΟΣ
Rate this post

Ενας ανδρας προσπάθησε να αρπάξει ενα όπλο απο εναν αστυνομικό ο οποίος και τον πυροβόλησε σκοτώνοντας τον. Οι πυροβολισμοί και η ομηρία μιας άλλης γυναίκας αστυνομικού -όπως λένε αυτόπτες μάρτυρες – έχουν δημιουργήσει χάος και πανικό – όπως είναι αναμενόμενο – στο αεροδρόμιο αλλά και στο Παρίσι. Αγνωστο είναι εαν θα εκδηλωθούν επιθέσεις και σε άλλα σημεία(όπως φοβούνται) ή πόσοι τελικά είναι οι τρομοκράτες μέσα στο Ορλύ. Η επιχείρηση είναι σε εξέλιξη.

Οι αρχές κάνουν έρευνα για να εντοπίσουν τυχόν συνεργούς του συγκεκριμένου άνδρα(τα στοιχεία του οποίου είναι άγνωστα ακόμη). Επίσης, γίνεται έρευνα στους χώρους του αεροδρομίου προκειμένου να αποκλειστεί το ενδεχόμενο να άφησαν κάπου εκρηκτικά. Το αεροδρόμιο έχει εκκενωθεί μέχρι να βεβαιωθούν οτι δεν υπάρχει κάποιος κίνδυνος.

Ηταν περίπου στις 6 το πρωί όταν τρεις αστυνομικοί σταμάτησαν για έλεγχο στο Σεν Ντενί ένα Renault Clio. Ο οδηγός τους έδωσε τα χαρτιά του, αλλά έβγαλε όπλο και τραυμάτισε έναν από αυτούς, ενώ στη συνέχεια απομακρύνθηκε. Το αυτοκίνητο του βρέθηκε λίγο αργότερα, αλλά ο άνδρας έκλεψε ενα άλλο αυτοκίνητο, το οποίο εντοπίστηκε στο πάρκινγκ του αεροδρομίου Ορλί και έγιναν τα υπόλοιπα. Προφανώς κατα λάθος η αστυνομία “έπεσε” στην αρχή της εκδήλωσης της τρομοκρατικής ενέργειας. Αργότερα – όταν γίνουν όλα γνωστά – αναμένονται οι επίσημες δηλώσεις.

Ο άνδρας που πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε από στρατιώτες στο αεροδρόμιο του Ορλί ήταν το ίδιο πρόσωπο που είχε πυροβολήσει εναντίον των δυνάμεων ασφαλεάς νωρίτερα σήμερα το πρωί στο βόρειο Παρίσι και ήταν ένας ριζοσπαστικοποιημένος μουσουλμάνος γνωστός στις αρχές, δήλωσε αστυνομική πηγή.

«Ένας έλεγχος της τροχαίας έγινε στο Στεν σήμερα το πρωί στις 07:00. Εξελίχθηκε άσχημα και το πρόσωπο πυροβόλησε τους αστυνομικούς προτού διαφύγει», δήλωσε αστυνομική πηγή.

«Αυτός ό ίδιος άνδρας –ένας ριζοσπαστικοποιημένος μουσουλμάνος που ήταν γνωστός στις μυστικές υπηρεσίες και στο δικαστικό σύστημα– πήρε στη συνέχεια ένα όπλο Famas από έναν στρατιώτη στον νότιο τερματικό σταθμό του Ορλί… προτού πυροβοληθεί και σκοτωθεί από έναν στρατιώτη», αναφέρει η ίδια πηγή.

Μετά τον πυροβολισμό το Orly Sud εκκενώθηκε πλήρως από τους ταξιδιώτες, οι οποίοι οδηγήθηκαν εκτός του αεροδρομίου.

Στο αεροδρόμιο κατέφθασε και η ειδική μονάδα έκτακτης επέμβασης «RAID » και πυροτεχνουργοί για να εξακριβώσουν κατά πόσο ο δράστης φορούσε ζώνη με εκρηκτικά, εάν είχε συνεργάτες και προκειμένου να διασφαλισθεί η ασφάλεια όλων των χώρων του αεροδρομίου, ωστόσο δεν βρέθηκε κάποιο ίχνος εκρηκτικών.

Οι έρευνες διευρύνθηκαν και στην δυτική πτέρυγα του αεροδρομίου, το Orly Ouest, όπου διακόπηκε η κυκλοφορία και σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters αρκετές πτήσεις εκτρέπονται προς το αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκoλ.

Στο μεταξύ τα αεροπλάνα που έχουν φθάσει στο αεροδρόμιο παραμένουν στους χώρους στάθμευσης χωρίς να επιτρέπουν την έξοδο στους επιβάτες.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Τα «καυτά» προαπαιτούμενα της τρίτης αξιολόγησης, στα εργασιακά

Διαδοχικές μεταρρυθμίσεις στο πεδίο των κοινωνικών επιδομάτων, παράλληλα