Ο Τσαβούσογλου απειλεί την Ευρώπη με «ιερούς πολέμους»!

Ο Τσαβούσογλου απειλεί την Ευρώπη με «ιερούς πολέμους»!

- in ΚΟΣΜΟΣ
Rate this post

Το…ποντίκι,που βρυχάται. Να και ο “πολλά βαρύς” κ.Τσαβούσογλου. Η Ευρώπη σύντομα θα είναι ο τόπος «ιερών πόλεμων», δήλωσε ο τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, στην πρώτη τοποθέτηση της Άγκυρας μετά τη νίκη του Μαρκ Ρούτε στις ολλανδικές εκλογές, όπως μεταδίδει η εφημερίδα Hurriyet.

  • «Τώρα οι εκλογές στην Ολλανδία τελείωσαν… όταν βλέπει κανείς τα διαφορετικά κόμματα παρατηρεί ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ των σοσιαλδημοκρατών και των φασιστών. Ολοι έχουν την ίδια νοοτροπία. Που θα πάτε; Πού οδηγείτε την Ευρώπη; Εχετε αρχίσει να συμβάλετε στην κατάρρευση της Ευρώπης. Οδηγείτε την Ευρώπη στην άβυσσο. Σύντομα θα αρχίσουν ιεροί πόλεμοι στην Ευρώπη», είπε εμφαντικά ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Να θυμηθούμε ότι λίγες ημέρες πριν από τις κάλπες στην Ολλανδία, Χάγη και Άγκυρα ενεπλάκησαν σε σφοδρή (σε πρώτη φάση) διπλωματική αντιπαράθεση, λόγω της απόφασης της ολλανδικής κυβέρνησης να απαγορεύσει σε δύο τούρκους υπουργούς να μιλήσουν σε συγκεντρώσεις στο Ρότερνταμ για το τουρκικό δημοψήφισμα(και την υπουργό την απέλασε).

Η Τουρκία αντέδρασε κατηγορώντας τη Χάγη για πρακτικές που θυμίζουν τους Ναζί και διέκοψε τις ανώτερες διπλωματικές και πολιτικές επαφές με την Ολλανδία, απαγορεύοντας την επιστροφή του Ολλανδού πρέσβη στην Αγκυρα. Έχει διαμηνύσει επίσης ότι μπορεί να εξετάσει και οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Χάγης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Τέλος στις…κουβέντες, με τους Τούρκους

Οι συνομιλίες για το Κυπριακό θα πρέπει να