Η Τουρκία ετοιμάζει τις “βόμβες” των μουσουλμάνων “λαθρομεταναστών”

Η Τουρκία ετοιμάζει τις “βόμβες” των μουσουλμάνων “λαθρομεταναστών”

- in ΚΟΣΜΟΣ
Rate this post

Σε…κόκκινο συναγερμό ξανά η ακτογραμμή μας με την Τουρκία καθώς το…σουλτανάτο θέλει να καταργήσει την συμφωνία με την ΕΕ για τους μουσουλμάνους λαθρομετανάστες. Και ειδικά τώρα που τελειώνει ο χειμώνας και μπαίνουμε στην…Ανοιξη.

Την αλλαγή στάσης της Τουρκίας σε ό,τι αφορά τη συμφωνία που έχει υπογραφεί με την Ε.Ε. για το προσφυγικό προαναγγέλλει με δηλώσεις του ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ.

«Δεν βλέπω τον λόγο τήρησης της συμφωνίας από την πλευρά της Τουρκίας. Εχει έρθει η στιγμή για την επανεξέτασή της», είπε χαρακτηριστικά ο Τσελίκ, όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters.

Σημείωσε παράλληλα ότι η Αγκυρα έχει τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο πλαίσιο της συμφωνίας σε αντίθεση με την Ε.Ε., όπως είπε, που δεν τήρησε καμία από τις υποσχέσεις της και πρόσθεσε πως «είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Ε.Ε. δεν θα κρατήσει μια αντικειμενική και δίκαιη στάση σε ό,τι αφορά την κατάργηση θεώρησης βίζας για τους Τούρκους πολίτες».

Αναφερόμενος στη διπλωματική διένεξη που έχει ξεσπάσει με την Ολλανδία ο Τούρκος υπουργός είπε πως «η κριτική αφορά την ολλανδική κυβέρνηση αποκλειστικά και όχι τον λαό ή τον επιχειρηματικό κόσμο».

Σημείωσε δε ότι δεν κινδυνεύουν οι ολλανδικές επενδύσεις στην Τουρκία προσθέτοντας παράλληλα ότι το υπουργικό συμβούλιο εξέτασε μια σειρά από κυρώσεις κατά της Ολλανδίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Αρχιεπίσκοπος Χρυσόστομος: Τέλος στις…κουβέντες, με τους Τούρκους

Οι συνομιλίες για το Κυπριακό θα πρέπει να