Ημέρα-σταθμός για το ελληνικό διαδίκτυο: 193 επιχειρήσεις στο Μητρώο Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

Ημέρα-σταθμός για το ελληνικό διαδίκτυο: 193 επιχειρήσεις στο Μητρώο Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης

- in Video, ΘΕΜΑ, ΡΕΠΟΡΤΑΖ
5 (100%) 1 vote

«Σήμερα γίνεται μια μεγάλη τομή & στόχος μας είναι η διαφάνεια στη διάθεση των κρατικών κονδυλίων» τόνισε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, κ Νίκος Παππάς, παρουσιάζοντας το Μητρώο Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Μέσων Ενημέρωσης.

Η κάρτα μέλους του iReporter – μια απο τις 193 επιχειρήσεις των On Line Media Ενημέρωσης

Σύμφωνα με τα στοιχεία από την πρώτη φάση λειτουργίας της νέας πλατφόρμας, που ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, κ. Λευτέρης Κρέτσος, για την εγγραφή στο Μητρώο έχουν συνολικά καταθέσει αίτηση 398 επιχειρήσεις, από τις οποίες οι 196 έχουν ταυτοποιηθεί. Οι μισές από τις επιχειρήσεις που έχουν κάνει αίτηση δραστηριοποιούνται στην περιφέρεια.

Στις επιχειρήσεις που έχουν ταυτοποιηθεί ανήκουν 270 ενημερωτικές ιστοσελίδες στις οποίες εργάζονται συνολικά 2.115 άτομα, εκ των οποίων οι 1040 είναι δημοσιογράφοι.

«Τα δύο τρίτα των πολιτών επιλέγουν το διαδίκτυο γα την ενημέρωση τους», σημείωσε ο κ. Παππάς, επισημαίνοντας ότι «Μητρώο σημαίνει πρόσβαση στη διαφήμιση, αλλά και προστασία από την λογοκλοπή». «Πρέπει να τηρήσουμε τον κανόνα 70% – 30% υπέρ των ΜΜΕ της περιφέρειας», τόνισε επίσης ο υπουργός.

Ο κ Κρέτσος, έκανε λόγο για «ημέρα αναγέννησης της ειδησεογραφίας, σε ένα διαδίκτυο που δεν θα επαναλαμβάνει, αλλά θα δημιουργεί την επικαιρότητα». Επίσης τόνισε ότι το επόμενο εξάμηνο θα εφαρμοστεί σε πιλοτική βάση το καλύτερο σύστημα εντοπισμού φαινομένων λογοκλοπής και φωτοκλοπής.

Σχόλιο iReporter : Μπράβο,καταρχήν. Είναι μια πολύ σημαντική πρωτοβουλία-σταθμός προς την θετική κατεύθυνση. Μένει να δούμε την εγκύκλιο και κυρίως την ΕΦΑΡΜΟΓΗ της στην κατανομή της διαφήμισης. Με δεδομένη την δέσμευση της κυβέρνησης οτι θα υλοποιηθεί το 70-30 μεταξύ των αθηναϊκών ηλεκτρονικών μέσων ενημέρωσης και της περιφέρειας στα διαφημιστικά κονδύλια,μένει να δούμε εαν θα υπάρχουν…αποκλεισμοί και απο την λίστα της εγκυκλίου(εαν κάποιοι όπως παλιά, θα τα καταπίνουν…όλα). Και να υλοποιηθεί προσεχώς και η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την τηλεοπτική διαφήμιση.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Η φτώχεια έκοψε και το…φαγητό(σε πολλά νοικοκυριά)

Η «σκληρή» πραγματικότητα που ζουν χιλιάδες Ελληνες πολίτες,