Δόθηκε το σύνθημα για ενα ΕΛΛΗΝΙΚΟ Σχέδιο Ανάπτυξης

Δόθηκε το σύνθημα για ενα ΕΛΛΗΝΙΚΟ Σχέδιο Ανάπτυξης

- in ΘΕΜΑ, ΘΕΣΕΙΣ
5 (100%) 1 vote

Οπως μπορείτε να ακούσετε στην σημερινή εισήγηση του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο – νηφάλια,ψύχραιμα και εποικοδομητικά – ΣΤΟΧΟΣ και ΣΚΟΠΟΣ πλέον της χώρας είναι η ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Και οτι το προσεχές διάστημα θα συγκροτηθεί – σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς – ενα ΕΦΑΡΜΟΣΙΜΟ ΑΜΕΣΑ Ελληνικό Σχέδιο Ανάπτυξης. Mακρυά απο το “μοντέλο” που τελείωσε το 2010 με την χρεωκοπία της χώρας και την ένταξη της σε “μνημονιακό καθεστώς”.

Ηταν πράγματι “ανάσα αισιοδοξίας” η σημερινή τοποθέτηση του Αλέξη Τσίπρα στο υπουργικό συμβούλιο. Τέτοιες “ανάσες ανάτασης” χρειάζεται η χώρα. Πρέπει να αντιστραφεί το κλίμα. Πρέπει να φύγουμε απο το…μαύρο,την καταχνιά και το ψυχοπλάκωμα. Την μαζική κατάθλιψη. Πρέπει οι πολιτικές να κάνουν τους πολίτες να…χαμογελούν. Οταν αυτό επιτευχθεί,τότε μπορούμε να είμαστε και στην πράξη αισιόδοξοι.

Το σημερινό ΣΥΝΘΗΜΑ για έφοδο στο…μέλλον με ΑΝΑΠΤΥΞΗ και ΠΟΙΟΤΙΚΕΣ θέσεις εργασίας, είναι ενα πρώτο “ανοιξιάτικο δείγμα” στην πολιτική. Ας το κρατήσουμε. Και επάνω σε αυτό, ας κτίσουμε. Οκτώ χρόνια μόνο γκρεμίζουμε…ζωές κυρίως. Οπως σωστά είπε ο Α.Τσίπρας ίσως η πιο συκοφαντημένη λέξη αυτών των χρόνων να είναι η λέξη “μεταρρύθμιση”.Ομως πρέπει να ξηλωθούν ΟΙ ΔΟΜΕΣ και οι ΝΟΟΤΡΟΠΙΕΣ που χρεωκόπησαν. Και την ίδια ωρα.να κτίζεται το ΜΕΛΛΟΝ. Για όλους όμως. Συνθετικά και ΕΝΩΤΙΚΑ.

Πρέπει και στον δημόσιο λόγο να κυριαρχησει η ΥΠΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ, η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ και η ΠΟΙΟΤΗΤΑ. Ο σεβασμός προς τον ΕΛΛΗΝΑ Πολίτη. Αυτό είναι όντως ΤΟ ΣΤΟΙΧΗΜΑ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Υπάρχει λόγος;

χει πλέον έστω και το παραμικρό νόημα ο...εορτασμός