Τι συμπέρασμα προκύπτει;

Τι συμπέρασμα προκύπτει;

- in ΘΕΣΕΙΣ
5 (100%) 1 vote
Α ν είναι να βγάλουμε ενα συμπέρασμα απο το φοβερό τροχαίο στην Εθνική Οδό είναι οτι πρέπει να ξαναθυμηθούμε οτι τα…διπλώματα μάλλον δίνονται τη “νύχτα”(κυρίως σε…γυναίκες,όπως γνωρίζει η “πιάτσα” και βλέπουν οι οδηγοί στους δρόμους) και δεν υπάρχει η παραμικρή κυκλοφοριακή αγωγή και εκπαίδευση(σε οδηγούς και πεζούς) – αυτό προκύπτει απο μια ματιά σε κάθε δρόμο. Ενα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ μάθημα σε ΟΛΕΣ τις τάξεις του Δημοτικού και Γυμνασίου. Μακάρι να ξεκινήσει ΤΩΡΑ – και επιμορφωτικά Video κάθε ημέρα στην τηλεόραση και το Διαδίκτυο φυσικά.

Γιατί όλοι ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΜΕ τους δρόμους – με τον ενα ή τον άλλο τρόπο. Επίσης οι γονείς δεν μπορεί να είναι τόσο αδιάφοροι για το τι και πως οδηγούν τα παιδιά τους.

Οσον αφορά την τροχαία και ανεξάρτητα εαν στην συγκεκριμένη περίπτωση η Πόρσε πήγαινε με 250 χλμ την ώρα – θα πρέπει να αντιληφθεί οτι…τρέχανε “όσο μπορούσαν” ακριβώς γιατί ένιωθαν…παράνομοι – το διασκέδαζαν. Εχουμε πει οτι ΔΕΝ θα επρεπε να υπάρχουν όρια ταχύτητας στους δρόμους,αλλά η τροχαία να ελέγχει την ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΤΗΤΑ οδήγησης κάθε οδηγού. Μπορεί ενας οδηγός που πάει με 50χλμ στην αριστερή λωρίδα της εθνικής οδού να είναι πιο επικίνδυνος απο…ατομική βόμβα. Επειδή πάει σιγά;

Το ποια είναι ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ οδήγηση προκύπτει απο την εμπειρία του οδηγού,την κατάσταση του αυτοκινήτου,τις καιρικές συνθήκες και το σημείο του δρόμου. Ολα αυτά μαζί μας δίνουν το πως συμπεριφέρεται οδικά ένα όχημα με τον συγκεκριμένο οδηγό,την συγκεκριμένη στιγμή. Και μακάρι ΟΛΟΙ να είχαν…Πόρσε και μακάρι όλοι να πήγαιναν με 300 χλμ την ώρα ώστε να ήταν στον προορισμό τους μια ώρα αρχύτερα. Το πρόβλημα δεν είναι η…ταχύτητα(ποτέ δεν ήταν) αλλά ΟΛΑ τα υπόλοιπα. Ακομη κι αν ΟΛΟΙ πάμε με 70 χλμ την ώρα – όπως συμβαίνει μέσα στις πόλεις – βλέπουμε ποσα θανατηφόρα δυστυχήματα γίνονται κάθε μέρα. Το συγκεκριμένο ήταν…θεαματικό απο κάθε άποψη(και εξαιτίας των εμπλεκομένων).

Η τροχαία δεν πρέπει να είναι το μακρύ χέρι της εφορίας στην τσέπη μας, αλλά ο σύμβουλος οδηγός των δρόμων – το θέμα δεν είναι να τιμωρεί,αλλά να προλαμβάνει(στην τελευταία και ακραία περίπτωση,να τιμωρεί με την έννοια να μην ξαναεπαναληφθεί “κάτι επικίνδυνο”). Και η ταχύτητα ίσως είναι το…μικρότερο κακό για την επικινδυνοτητα μιας οδήγησης(αναλογα με τα κυβικά και την κατάσταση του αυτοκινήτου). Είναι όμως πολύ χρήσιμη παράβαση για την…εφορία. Θέλουμε άραγε καλούς οδηγούς με σωστά συντηρημένα αυτοκίνητα και οδική ασφάλεια στους δρόμους ή ένα τσούρμο δήθεν παραβάσεων που στόχο και σκοπό έχουν να γεμίζουν τα ταμεία της εφορίας; Αν δεν απαντήσουμε σε αυτό,απλά θα…λέμε ιστορίες για να περνάει η ώρα και θα χαζεύουμε τέτοια τρομερά δυστυχήματα. Δυστυχώς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Υπάρχει λόγος;

χει πλέον έστω και το παραμικρό νόημα ο...εορτασμός