Απαιτείται δημιουργικό όραμα ανάτασης της χώρας

Απαιτείται δημιουργικό όραμα ανάτασης της χώρας

- in ΑΠΟΨΕΙΣ, ΕΠΩΝΥΜΩΣ
5 (100%) 1 vote

Γράφει ο Νίκος Καραμπάσης

Ε ίναι επιτακτική ανάγκη να χαμηλώσουν οι τόνοι,να επικρατήσει απόλυτη ηρεμία και με δημιουργικό πνεύμα και διάθεση να δούμε ενα “ελληνικό σχέδιο ανάπτυξης” μετά απο οκτώ χρόνια παρακμής και διάλυσης του κοινωνικο-οικονομικού ιστού της χώρας. Το οτι αντέχει ακόμη η Ελλάδα οφείλεται στην “χρυσή εξαετία” 1982-1987″ και σε επιμέρους “νησίδες όασης” που δημιούργησε η Δημοκρατία της λεγόμενης “μεταπολίτευσης”(μετά την στρατιωτική δικτατορία). Το οτι αναδύθηκαν και τσουκνίδες και γαϊδουράγκανθα,δεν μειώνει την αξία της δημιουργίας 35 χρόνων…

Απο το 2010 και εντεύθεν – που ξέπασε η κρίση με τα “μνημόνια” και την ξένη επικυριαρχία – ήμουν σταθερά υπερ της άποψης οτι απαιτείται “εθνική ομάδα” μέχρι να ξαναβγούμε στο ξέφωτο. Οτι καμμία επιμέρους “ομάδα” δεν μπορεί να φέρει σε πέρας αυτό το έργο. Δυστυχώς όμως οι προσωπικές φιλοδοξίες(μαζί με όλες τις παθογένειες ενος σαπισμένου κομματικού ιστού) επικράτησαν,με αποτέλεσμα να βολοδέρνουμε απο μνημόνιο σε μνημόνιο και να απειλούμαστε με τα…χειρότερα.

Ε αν υπήρχε στοιχειωδώς σοβαρή “εθνική ομάδα” με ευθύνη και όραμα δημιουργίας(οχι μισαλοδοξίας και καταστροφής) θα έπρεπε να επιστρέψουμε σε εθνικό νόμισμα(για λόγους που αντιλαμβάνονται άπαντες οι Ελληνες). Επειδή αυτό δεν υπάρχει στον ορίζοντα, θα πρέπει να δημιουργήσουμε “επενδυτική εθνική ομάδα” και παράλληλα να αξιοποιήσουμε κάθε εν δυνάμει δημιουργικό Ελληνα, στην εθνική προσπάθεια ανάταξης της χώρας. Πρέπει να κοιτάξουμε μπροστά. Πρέπει να δημιουργήσουμε την νεα πατρίδα για όλους. Σε ενα σύγχρονο κόσμο που είναι υπο διαμόρφωση.

Κι αν κατέστρεψαν την παραγωγική βάση της οικονομίας μας,κι αν έδιωξαν τα παιδιά μας στο εξωτερικό,κι αν απομυζούν κάθε ικμάδα ζωτικότητας απο όσους έχουν ακόμη δουλειά,όσα κι αν…και να προσθέσουμε η Ελλάδα και οι Ελληνες πρέπει να ξαναγίνουμε “αδέλφια και ομάδα”. Οι συνεκτικοί δεσμοί υπάρχουν και είναι πανίσχυροι. Απαιτείται ΟΡΑΜΑ Δημιουργίας. Σκληρή δουλειά,πίστη και αφοσίωση για το κοινό καλό. Αρκετά με το σκοτάδι,το μίσος και το διχασμό.

Χ ρέος λοιπόν όσων ασχολούνται ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΑ με τα κοινά και απολαμβάνουν προνομίων,να εμπνεύσουν ενα δημιουργικό όραμα ανάτασης. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

Οι επόμενοι μήνες θα είναι κρίσιμοι για τις ΗΠΑ

​​ προεδρία του Ντόναλντ Τραμπ προφανώς δεν πάει