«Ζωντανά» Βιβλία (Ζάππειο, 19/9,18:30μμ)

«Ζωντανά» Βιβλία (Ζάππειο, 19/9,18:30μμ)

Rate this post

i_r_2016-09-14_007_Την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2016 και ώρα 18:30 μ.μ. στα πλαίσια του 45ου Φεστιβάλ Βιβλίου στο χώρο εκδηλώσεων του Ζάππειου Μεγάρου η Ανοιχτή Βιβλιοθήκη του iReporter (χορηγός επικοινωνίας του Φεστιβάλ) σε συνεργασία με την Qtales παρουσιάζουν τα «Ζωντανά Βιβλία»!

Μικροί και μεγάλοι φίλοι του Παιδικού Βιβλίου, ελάτε να δημιουργήσετε «ζωντανά παιδικά παραμύθια» μέσω της πρωτοποριακής πλατφόρμας του QTales (www.qtales.com).

Φέρτε έτοιμα κείμενα και ζωγραφιές σας, χρησιμοποιήστε μολύβι και χαρτί ή ακόμα και tablets που θα σας έχουμε διαθέσιμα και συν-δημιουργείστε άμεσα και ζωντανά παιδικά βιβλία τα οποία θα προβάλλονται στην μεγάλη οθόνη, για να τα θαυμάζετε εσείς και οι επισκέπτες της έκθεσης.

Το Q-Tales είναι ένα Οικοσύστημα Συνεργασίας το οποίο σχεδιάστηκε ειδικά για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες της ευρωπαϊκής βιομηχανίας παιδικού (ηλεκτρονικού) βιβλίου. Μέσω του Q-Tales, οι ευρωπαϊκές δημιουργικές και εκδοτικές εταιρείες (European Creative SMEs), οι ειδικοί του χώρου, οι γονείς αλλά και τα ίδια τα παιδιά, δημιουργούν νέα ή μεταμορφώνουν την υπάρχουσα παιδική λογοτεχνία σε υψηλής ποιότητας ηλεκτρονικά βιβλία και εφαρμογές. Όλα αυτά με την καθοδήγηση και αξιολόγηση ευρωπαίων ακαδημαϊκών ειδικών στους τομείς της Παιδαγωγικής, της παιδικής και εξελικτικής ψυχολογίας.

Όλα τα παραπάνω εμπλουτίζονται από την εφαρμογή τεχνικών «Παιχνιδοποίησης» (Gamification) δηλαδή χρήσης διαφόρων μηχανισμών παιχνιδιού, όπως είναι οι διαγωνισμοί και οι προκλήσεις, τα δώρα και οι βαθμολογίες, οι οποίοι έχει αποδειχτεί ότι μπορούν να αυξήσουν κατακόρυφα τη διαδραστικότητα και την αφοσίωση των χρηστών.

Αποφασιστικό πλεονέκτημα της πλατφόρμας του Q-Tales αποτελεί το γεγονός ότι το τελικό παραγόμενο προϊόν – ηλεκτρονικό παιδικό βιβλίο ή εφαρμογή – θα εμφανίζεται με διαφορετικό τρόπο σε κάθε χρήστη (παιδί) με βάση το προσωπικό του προφίλ, τις ανάγκες, τις ιδιαιτερότητες και τις δεξιότητές του.

Όπως λένε οι δημιουργοί του συστήματος, στόχος της τεχνολογίας αυτής είναι ο κάθε εκδότης να μπορεί να παρουσιάζει το κατάλληλο βιβλίο, στο κατάλληλο παιδί, την κατάλληλη στιγμή και επίσης, να ελέγχει ανά πάσα στιγμή την απήχηση των υποβαλλόμενων χειρόγραφων στο πραγματικό κοινό!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

ΑΙΣΧΥΛΟΣ – ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ

Rate this post