Η “Ανοιχτή Βιβλιοθήκη” του iR χορηγός επικοινωνίας στο Φεστιβάλ Βιβλίου – Το πρόγραμμα

Η “Ανοιχτή Βιβλιοθήκη” του iR χορηγός επικοινωνίας στο Φεστιβάλ Βιβλίου – Το πρόγραμμα

Rate this post

ΚΕΝΤΡΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

(στο χώρο εκδηλώσεων του Φεστιβάλ) Σάββατο 03/09/2016,

Ώρα 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΑ 80 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΛΟΡΚΑ

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου τιμά τον Φεδερίκο Γκαρ- θία Λόρκα, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης των 80 χρόνων από τη δολοφονία του μεγάλου Ισπανού ρομαντι- κού και τραγικού ποιητή και δραματουργού. Η εκτέλεσή του από τις φασιστικές δυνάμεις του Φράνκο παραμένει για 8 δεκαετίες το μεγάλο αίνιγμα-τραύμα στην ιστορία του σύγχρονου ευρωπαϊκού πολιτισμού.

Θα παρουσιαστούν σε μορφή αναλογίου αποσπάσματα από το έργο “Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα” σε σκηνοθεσία Ένκε Φεζολλάρι. Διαβάζουν αποσπάσματα από το έργο οι ηθοποιοί: Αγάπη Παπαθανασιάδου, Βέφη Ρέδη, Ελεονώρα Αντωνιάδου, Βίκυ Παπαδοπούλου και Ξανθή Κρανίδη.

Θα προβληθεί από το αρχείο της ΕΡΤ σε σκηνοθεσία Γιάν- νη Σολδάτου, ντοκιμαντέρ με μελοποίηση ποιημάτων του Λόρκα από τους Μίκη Θεοδωράκη και Μάνο Χατζιδάκι. Ερμηνεύουν οι: Αρλέτα, Νένα Βενετσάνου, Βασίλης Γισ- δάκης, Μαρία Δημητριάδη, Πέτρος Πανδής, Μαρία Φαρα- ντούρη. Ομιλητές οι κ.κ.: Κώστας Γεωργουσόπουλος, Μί- κης Θεοδωράκης, Γιώργος Λαζάνης και Κώστας Μπάκας. Θα μιλήσουν για τον ποιητή οι κ.κ.: Δημήτρης Ιατρόπου- λος (ποιητής), Πάνος Κυπαρίσσης (ποιητής-σκηνοθέτης), Σίμων Πάτροκλος (σκηνοθέτης-χορογράφος), Λέανδρος Πολενάκης (συγγραφέας-κριτικός), Ένκε Φεζολλάρι (σκηνοθέτης-ηθοποιός). Τη συζήτηση συντονίζει ο ποιη- τής-κριτικός, κ. Κωνσταντίνος Μπούρας. Θα ακολουθή- σει συζήτηση με το κοινό.

Λίγα λόγια για το έργο «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα»: Μετά την κηδεία του άνδρα της, η 60χρονη Μπερνάρντα Άλμπα επιβάλλει στις πέντε κόρες της πολύχρονο κατ’ οί- κον εγκλεισμό λόγω πένθους. Σε ένα σπίτι, χωρίς αντρική παρουσία, εισβάλλει ο Έρωτας και τα ανατρέπει όλα… «Το σπίτι της Μπερνάρντα Άλμπα δεν είναι ένα έργο, που απλά μπορεί να μας αφορά, είναι ο κόσμος μέσα στον οποίο ζούμε. Η Μπερνάρντα, η Αδέλα, η Πόνσια, η Μαρτύριο, η

Ανγκούστιας, η Αμέλια, η Μαγδαλένα, η Προυντένσια κι ο πανταχού παρών, και γι’ αυτό απών, Πέπε, είναι σάρκα από τη σάρκα μας. Μιλούν τη λογοκριμένη γλώσσα μας, ενώ η στεγνή, από τη στέρηση και τον εγκλεισμό, όψη τους κα- ταμαρτυρά όσα οι λέξεις κρύβουν. Από τη μία κοινωνία σε κρίση, ας πούμε, την ισπανική, τις μέρες του ‘36 λίγο πριν το πραξικόπημα, στην ελληνική κοινωνία του 2016. Από το δυτικό άκρο της Μεσογείου, έως τις απότομες ακτές της Αδριατικής και της Μαύρης Θάλασσας, από τις ορκισμένες παρθένες της Αλβανίας έως τις ηρωίδες του Αλμοδόβαρ, οι ίδιες ακούραστες νότες, οι ίδιες υγρές και μεστές φωνές, οι ίδιες υποσχέσεις και το ίδιο σκληρό παιχνίδι με το θάνατο».

Δευτέρα 05/09/2016,

Ώρα 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β. – ΕΡΤ Επίσημα εγκαίνια του 45ου Φεστιβάλ βιβλίου &

εκδήλωση «Η Δημόσια Τηλεόραση ως παράγοντας

Πολιτισμού. Γενικότερη αναφορά στην ιστορική και θεματολογική της διαδρομή των 50 χρόνων».

Τα εγκαίνια θα τελέσει ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Νικό- λαος Βούτσης, παρουσία του πνευματικού και πολιτικού κόσμου.

Στο πλαίσιο του κεντρικού αφιερώματος του Φεστιβάλ

«50 χρόνια Δημόσια Τηλεόραση, 50χρόνια συμ- βολή στον πολιτισμό», θα ακολουθήσει εκδήλωση με τίτλο «Η Δημόσια Τηλεόραση ως παράγοντας Πο- λιτισμού. Γενικότερη αναφορά στην ιστορική και θεματολογική της διαδρομή των 50 χρόνων». Θα μιλήσουν: ο κορυφαίος σκηνοθέτης και ιστορικό στέλε- χος της ΕΡΤ, κ. Ροβήρος Μανθούλης, ο Γενικός Γραμ- ματέας του Σ.ΕΚ.Β., κ. Γιάννης Σολδάτος και ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΡΤ, κ. Διονύσης Τσακνής.

Πέμπτη 08/09/2016,

Ώρα 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β.

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΠΟΙΗΤΗ ΚΑΙ ΕΚΔΟ-

ΤΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΟΝΑ, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β.

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βιβλίου τιμά τον κορυφαίο μας ποιητή και εκδότη Γιώργο Χρονά για το σύνολο του ποιη- τικού και εκδοτικού του έργου.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει το Προεδρείο του Σ.ΕΚ.Β. και θα μιλήσουν οι κ.κ.: Ζυράννα Ζατέλη (συγγραφέας), Βασίλης Ζηλάκος (εκδότης-ποιητής), Φώτης Θαλασ- σινός (συγγραφέας), Ανδρέας Μήτσου (πεζογράφος), Θανάσης Νιάρχος (συγγραφέας), Σταύρος Σταυρόπου- λος (συγγραφέας). Τη συζήτηση συντονίζει ο ποιητής- κριτικός κ. Κωνσταντίνος Μπούρας.

Μετά τη συζήτηση, θα παρουσιαστεί απόσπασμα από την παράσταση του έργου του Γιώργου Χρονά «Το όνο- μά μου είναι Τζέημς Ντιν», με τον Αγησίλαο Σιούνα, που θα παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από 14 Νοεμβρίου 2016. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Παρασκευή 09/09/2016,

Ώρα 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β. – ΕΡΤ

«ΕΡΤ και Ελληνική Κοινωνία. Αλληλεπίδραση και αλληλοδιαμόρφωση».

Τα τελευταία 50 χρόνια είναι θεαματική η παρουσία της ΕΡΤ στο πολιτιστικό μας γίγνεσθαι και κατά συνέπεια στη διαμόρφωση της σύγχρονης κοινωνίας.

Θα μιλήσουν οι κ.κ.: Λιάνα Κανέλη (Βουλευτής ΚΚΕ), Σταύρος Καπάκος (Γενικός Δ/ντής Ενημέρωσης ΕΡΤ), Ροδόλφος Μορώνης (δημοσιογράφος), Ισαβέλλα Σα- σλόγλου (Γενική Δ/ντρια Προγράμματος ΕΡΤ), Γιάννης Σμαραγδής (σκηνοθέτης), Παύλος Τσίμας (δημοσιογρά- φος), Άρης Φατούρος (σκηνοθέτης-σύμβουλος προ- γράμματος στην Τηλεόραση της Βουλής). Τη συζήτηση συντονίζει ο εκδότης, κ. Γιάννης Σολδάτος. Θα ακολου- θήσει συζήτηση με το κοινό.

Κυριακή 11/09/2016,

Ώρα 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β. – ΕΡΤ

«Αρχείο ΕΡΤ: η Δημόσια Τηλεόραση ως μέσο αποτύπωσης, ανάδειξης και διάσωσης της ιστο- ρικής και πνευματικής μας κληρονομιάς».

Συζήτηση για τους σπάνιους θησαυρούς της Ελληνικής Ραδιοτηλεόρασης, αιώνιο κτήμα του ελληνικού λαού. Θα μιλήσουν οι κ.κ. Βασίλης Αλεξόπουλος (Δ/ντής Αρχείου ΕΡΤ), Στάθης Βαλούκος (συγγραφέας-ιστορι- κός), Βάσω Κανελλοπούλου (παραγωγός ντοκιμαντέρ), Τάκης Σακελλαρίου (σκηνοθέτης), Στέλιος Χαραλαμπό- πουλος (σκηνοθέτης). Τη συζήτηση συντονίζει ο εκδό- της κ. Γιάννης Σολδάτος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Δευτέρα 12/09/2016,

Ώρα 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β. – ΕΡΤ

«Το θεατρικό έργο στη Δημόσια Τηλεόραση. Αντί σκηνής, η οθόνη».

Το πέρασμα θεατρικών παραστάσεων στη οθόνη της τηλεόρασης και η παραγωγή αντίστοιχων παραστάσεων από τη Δημόσια Τηλεόραση. Το στίγμα που άφησε στη Δημόσια Τηλεόραση το Θέατρο της Δευτέρας.

Θα μιλήσουν οι κ.κ.: Δήμος Αβδελιώδης (σκηνοθέτης), Στέφανος Ληναίος (ηθοποιός), Ελένη Μαβίλη (συγγρα- φέας-σκηνοθέτις), Στέλιος Ράλλης (σκηνοθέτης), Σωτή- ρης Χατζάκης (σκηνοθέτης), Γιώργος Χατζιδάκις (συγ- γραφέας), Σταμάτης Χονδρογιάννης (σκηνοθέτης). Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Τετάρτη 14/09/2016,

Ώρα 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β. – ΕΡΤ

«Τηλεοπτικές εκπομπές με θέμα το βιβλίο ως πνευματικό αλλά και καταναλωτικό αγαθό».

Η Δημόσια Τηλεόραση ήταν η μοναδική -σχεδόν- που στάθηκε, ως όφειλε, δίπλα στο βιβλίο και ο εκδοτικός κόσμος της χρωστάει αρκετά.

Θα μιλήσουν οι κ.κ.: Βασίλης Βασιλικός (συγγραφέας), Γιάννης Γαϊτάνος (συγγραφέας), Αντώνης Κόκκινος (σκη- νοθέτης), Τάκης Παπαγιαννίδης (σκηνοθέτης), Σταύρος Στρατηγάκος (σκηνοθέτης), Άρης Σφακιανάκης (συγγρα- φέας), Μικέλα Χαρτουλάρη (δημοσιογράφος), Γιώργος Χρονάς (ποιητής-εκδότης), Τάσος Ψαρράς (σκηνοθέτης). Τη συζήτηση συντονίζει ο εκδότης κ. Γιάννης Σολδάτος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Παρασκευή 16/09/2016,

20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β. – ΕΡΤ

«Τηλεοπτικές Διασκευές Βιβλίων».

Όσα χρωστάει η ποίηση στο Μίκη Θεοδωράκη, για την διάδοσή της, χρωστάει και η ελληνική λογοτεχνία στη Δη- μόσια Τηλεόραση. Πολλοί μάθανε να διαβάζουν επειδή σπουδαία βιβλία έγιναν αγαπημένα σήριαλ…

Θα μιλήσουν οι κ.κ.: η σύζυγος του Τάσου Αθανασιάδη Μαρία Αθανασιάδου (Δρ. Φιλοσοφικής Πανεπιστημίου Αθηνών), Άγγελος Αντωνόπουλος (ηθοποιός), Μένος Δελιοτζάκης (Προϊστάμενος Τμήματος Ελληνικού Προ- γράμματος ΕΡΤ), Ρένα Θεολογίδου (δημοσιογράφος), Μιμή Ντενίση (ηθοποιός), Δήμητρα Χατούπη (ηθοποιός). Τη συζήτηση συντονίζει ο εκδότης κ. Γιάννης Σολδάτος. Θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό.

Σάββατο 17/09/2016,

Ώρα 20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β. – Θέατρο Τέχνης Κάρολος Κουν

«Μια γιορτή για τον Σαίξπηρ»

Τετρακόσια χρόνια από τον θάνατο του δραματουργού που σφράγισε όλο το θέατρο από την Αναγέννηση και μετά, δεκαοχτώ θεατρικοί συγγραφείς συναντήθηκαν στη Σχολή του Θεάτρου Τέχνης στο Εργαστήριο Θεατρικής Γραφής με τίτλο “Γράφοντας θέατρο με χαρακτήρες από τα έργα του Σαίξπηρ» με εισηγητή τον συγγραφέα Ανδρέα Φλουράκη. Διάβασαν, έγραψαν, έσβησαν και τελικά δη- μιούργησαν ένα σπονδυλωτό έργο με ελισαβετιανό άρω- μα που θα παρουσιαστεί σε μορφή αναλογίου. Σκηνοθε- σία: Αιγινίτου Μαρία – Φλουράκης Ανδρέας. Συγγραφείς: Αιγινίτου Μαρία, Δέδε Θεώνη, Ζακυνθηνού Δήμητρα, Κλαουδάτου Μαρίζα, Κωστοπούλου Ελένη, Λαγόπουλος Αλέξανδρος, Λαμπροπούλου Μίνα, Λουκίδου Κατερίνα, Μάζη Μαρία, Μαυρόγιαννης Αλέξανδρος, Μπουμπου- ράκας Παναγιώτης-Αλέξανδρος, Ξηρίδου Αδαμαντία, Πα- παγεωργίου Μαρία, Ράπτη Νίκη, Τανίδου Δανάη, Τσόγια Δώρα, Φίτσιου Ζέτη, Χριστογιώργος Βασίλης.

Θα μιλήσουν οι κ.κ.: Κώστας Γεωργουσόπουλος (κριτι- κός θεάτρου), Μαριάννα Κάλμπαρη (σκηνοθέτις-Δ/ντρια Θεάτρου Τέχνης), Νίκος Καμτσής (σκηνοθέτης-Δ/ντής θεάτρου Τόπος Αλλού), Δήμητρα Χατούπη (ηθοποιός- Δ/ ντρια Σχολής Δήλος). Τη συζήτηση συντονίζει ο ποιητής- κριτικός κ. Κωνσταντίνος Μπούρας. Θα ακολουθήσει συ- ζήτηση με το κοινό.

Κυριακή 18/09/2016,

20:00, διοργάνωση Σ.ΕΚ.Β. – ΕΡΤ

«Η μουσική στη Δημόσια Τηλεόραση. Ένας καλός ακροατής, ένας καλός αναγνώστης».

Η τηλεόραση από τη φύση της, ως οπτικοακουστικό μέσο, βάδισε στενά συνδεδεμένη με τον “μουσικοοπτι- κό” χώρο.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο κ. Γιάννης Σταθόπουλος, ως Δήμαρχος Αγίας Παρασκευής, που φιλοξενεί από τη γέννηση της ΕΡΤ το ιστορικό Ραδιομέγαρο. Θα μιλήσουν οι κ.κ.: Μιχάλης Γρηγορίου (συνθέτης και μέλος του Δ.Σ. της ΕΡΤ), Νίκος Κυπουργός (συνθέτης), Διονύσης Τσα- κνής (συνθέτης και Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΕΡΤ), Μαρία Φαραντούρη (ερμηνεύτρια) και Βύρων Φιδετζής (Δ/ντής Ορχήστρας). Τη συζήτηση συντονίζει ο εκδότης κ. Γιάν- νης Σολδάτος.

Θα επακολουθήσει συναυλία από τα μουσικά σύνολα της ΕΡΤ.

ΠΑΡΑΛΛΗΛΕΣ  ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

(στο χώρο εκδηλώσεων του Φεστιβάλ)

Σάββατο 03/09/2016

Ώρα 18:30, Εκδόσεις Δίον – Βιβλία Ψαράς Παρουσίαση του βιβλίου της Αθηνάς Μαρίνη «Η κρυφή νόσος Candida Albicans (Θεράπευσε την πέψη σου και το έντερό σου)», που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2016.

Κυριακή 04/09/2016

Ώρα 12:30, Εκδόσεις Ωρίων

Η συγγραφέας Μαρία Διαμαντοπούλου θα παρουσιάσει τα βιβλία, «Μαθαίνω στον Παιδικό Σταθμό» και «Μαθαίνω στο Προνήπιο» με θεματολογία σε μορφή έμμετρου λό- γου. Τα παιδιά θα έχουν την δυνατότητα να απασχοληθούν γνωστικά με φύλλα εργασίας μέσα από το παιχνίδι και τη χαρά της δημιουργίας. Παράλληλα θα ψυχαγωγηθούν με τραγούδια που εμπεριέχονται στα CD των βιβλίων.

Ώρα 18:30, Εκδόσεις Vakxikon.gr

Παρουσίαση του θεατρικού έργου “Δωδέκατη νύχτα” σε σκηνοθεσία Νότη Παρασκευόπουλου. Θα μιλήσουν οι κ.κ.: Νότης Παρασκευόπουλος, σκηνοθέτης-μεταφραστής, Δη- μήτρης Στεφανάκης, συγγραφέας. Αποσπάσματα θα δια- βάσει η θεατρική ομάδα Seveneleven Theater Company.

Τρίτη 06/09/2016,

Ώρα 18:30, Εκδόσεις Δίον – Βιβλία Ψαράς Παρουσίαση του βιβλίου της Ιωάννας Μπρατή «Κρυσταλ- λικός βελονισμός και ορυκτά (θεραπευτικό εγχειρίδιο)», που κυκλοφόρησε το Νοέμβριο του 2015.

20:00, Άνεμος εκδοτική

Oι συγγραφείς Αναστασία Κορινθίου και Δικαία Μαραβέ- λια παρουσιάζουν το μυθιστόρημα τους «Ζεστό ψωμί και κόκκινη κορδέλα».

Τετάρτη 07/09/2016

Ώρα 18:30, Εκδόσεις Νέα Ακρόπολη

Με αφορμή τα 400 χρόνια από το θάνατο του Σαίξπηρ, η Κίνηση Ανταλλαγής Βιβλίων booksharing και οι Εκδόσεις Νέα Ακρόπολη παρουσιάζουν αφιέρωμα στον Σαίξπηρ. Μετά την παρουσίαση του έργου και της βιογραφίας του μέσω εποπτικού υλικού, ακολουθεί ανταλλαγή βιβλίων του Σαίξπηρ μεταξύ των επισκεπτών της έκθεσης.

20:00, Άνεμος εκδοτική

Η συγγραφέας Σούλα Παπαλάμπρου παρουσιάζει το βι- βλίο της «Ολόκληρα ψέματα μισές αλήθειες».

Πέμπτη 08/09/2016

Ώρα 18:30, Εκδήλωση με τίτλο «Άλυτα ψυχολογικά προβλήματα των γονέων που επηρεάζουν τη ζωή των παιδιών».

Παρουσίαση του βιβλίου «17 στιγμιότυπα ζωής», του συγγραφέα- ψυχολόγου Νίκου Πόρτολα. Είναι πλέον αποδεδειγμένη η επιρροή των γονέων (κυρίως της μητέ- ρας), και των άλυτων ψυχολογικών τους προβλημάτων, στα παιδιά τους και ιδιαίτερα σε αυτά του ίδιου φύλου με τον πάσχοντα γονέα. Αν και φαινομενικά θεωρούνται υγιείς και δύνανται να λειτουργούν ικανοποιητικά στην καθημερινότητά τους, πολύ γονείς μπορούν να γίνουν αιτίες διαχρονικών προβλημάτων για τους απογόνους τους. […]

Σάββατο 10/09/2016

Ώρα 18:30, Εκδόσεις Vakxikon.gr

Στρογγυλό τραπέζι περί ποίησης. Συμμετέχουν οι ποι- ητές: Νάσος Αθανασίου («Εν υπνώσει»), Αντώνης Βε- ρούχης («Τα χρόνια της κρίσης»), Δημοσθένης Δαββέ- τας («Η απιστία των άστρων»), Σταύρος Καμπάδαης («Ε, ψιτ κύριος! Ποια είναι η ιστορία σου;»), Μαρία Στρίγκου («Τυρκουάζ»). Συντονίζει η δημοσιογράφος του Τρίτου Προγράμματος της ΕΡΑ Βίκυ Τσιανίκα.

Ώρα 20:00, «…κι έζησαν αυτοί καλά!», παράσταση Αφήγησης Παραμυθιών

Αφήγηση: Νάγια Οικονομοπούλου, Μουσική: Γιάννης Ρασούλης.

Παραμύθια από την ελληνική λαϊκή παράδοση για ήρωες άτολμους και τολμηρούς. Ποια είναι αυτή που δεν τολμά το στόμα της ανοίξει; Κι εκείνη που το άνοιξε, τόλμη πολύ έχει δείξει! Κι αυτός εκεί ο νιούτσικος που δράκους περι- παίζει, να ‘ναι μονάχα τολμηρός ή και λιγάκι πονηρός; Ας ακούσουμε τις ιστορίες τους για να μάθουμε αν τελικά … έζησαν αυτοί καλά!

Διάρκεια Παράστασης: 60’. Η παράσταση απευθύνεται σε κοινό κάθε ηλικίας.

Κυριακή 11/09/2016

Ώρα 11:00, «Γιατί χαμογελάει η Τζοκόντα» από το θέατρο Αερόπλοιο, θεατρική παράσταση για παιδιά, διάρκεια: 60’.

Το «Γιατί χαμογελάει η Τζοκόντα» είναι μια παράσταση/ θεατρικό δρώμενο που με ένα σοφό συνδυασμό θεάτρου και αισθητικής αγωγής παρουσιάζει τους πιο γνωστούς πίνακες μεγάλων ζωγράφων με απλό παιχνιδιάρικο και

απολύτως κατανοητό, για τα παιδιά, τρόπο. Σκοπός η εξοικείωση τους με την ζωγραφική. Με απλά μέσα παρου- σιάζονται πίνακες στα παιδιά και η παραμυθού τα οδηγεί σε ένα συμμετοχικό παιχνίδι, με μουσική και κίνηση. Το δρώμενο απογειώνεται στο τέλος όπου αφού ταξιδέψουν με το πλοίο του Salvatore Dali (που αντί για πανιά έχει πε- ταλούδες και πετάει), τα αεροπλάνα του Leonardo da Vinci και αφού συναντήσουν τις μπαλαρίνες του Degas, φτά- νουν στο τσίρκο του Chagall. Είναι η ώρα 43 (!)Έτσι λένε τα ρευστά ρολόγια του Dali.Είναι η ώρα, όλα τα παιδιά να κάνουν όλοι μαζί, το δικό τους πίνακα. Η ηθοποιός και τα παιδιά ανασκουμπώνονται και πάνω σ’ ένα άσπρο χαρτί τα παιδιά ρίχνουν η «ραίνουν» με…. πολύχρωμα κομφετί και σχηματίζουν μια υπέροχη ζωγραφιά Το έργο τέχνης των παιδιών μένει στο σχολείο σαν ανάμνηση της παράστασης και της ευχάριστης ώρας που περάσαμε μαζί, παρέα με τους ζωγράφους και τις διάσημες ζωγραφιές τους.

Ώρα 12:15, «Το ‘πε, δεν το ‘πε!», παράσταση Αφήγησης Παραμυθιών

Αφήγηση: Γεωργία Φρουτζιάλα, Μουσική: Γιάννης Ρα- σούλης

Τα παραμύθια είναι για να λέγονται, τα μυστικά πάλι για να κρατιούνται κρυφά. Τι γίνεται όμως αν ένα μυστι- κό τρυπώσει σ’ ένα παραμύθι και κατά λάθος ειπωθεί; Τότε… η περιπέτεια αρχίζει!.

Διάρκεια Παράστασης: 60’. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά 3 – 11 χρονών.

Ώρα 18:30, Εκδόσεις Vakxikon.gr

Παρουσίαση της θεατρικής έκδοσης του Αθανάσιου Βα- βλίδα «Oκτώ μονόλογοι και ένας διάλογος». Θα μιλήσει η θεατρολόγος-συγγραφέας-κριτικός λογοτεχνίας Αση- μίνα Ξηρογιάννη. Θα ακολουθήσει αναλόγιο.

Τρίτη 13/09/2016

Ώρα 18:30, Εκδόσεις Νέα Ακρόπολη

Οι Εκδόσεις και ο Πολιτιστικός και Φιλοσοφικός Ορ- γανισμός Νέα Ακρόπολη παρουσιάζουν το δρώμενο

«philosophy battle Αριστοτέλης – Πλάτωνας».

Ώρα 20:00, «Το νοιάξιμο, Ιστορίες για την αδελφική αγάπη», παράσταση Αφήγησης Παραμυθιών

Αφήγηση: Ακριβή Καλδίρη, Μουσική: Γιάννης Ρασούλης Η αδελφική αγάπη, μια σχέση που σου δίνει την θέση της μοναδικότητας στον κόσμο ολάκερο. Είναι δεσμός τόσο δυνατός που, αν πάει να σπάσει, η καρδιά δεν το αντέχει και ριζώνει σ’ αυτήν πόνος αβάσταχτος. Η αγάπη αυτή είναι πιο δυνατή απ’ όλες τις δυσκολίες. Στο τέλος,τ’ αδέλφια γίνονται πάντα βασιλιάδες ή κι αστέρια που λάμπουν πέρα από την κακία του κόσμου ετούτου.

Διάρκεια Παράστασης: 60’. Η παράσταση απευθύνεται σε παιδιά κι ενηλίκους.

Πέμπτη 15/09/2016

Ώρα 18:30, Άνεμος εκδοτική

Η συγγραφέας Λαμπρίνα Α. Μαραγκού παρουσιάζει το μυθιστόρημα της «Ποτέ δεν φτάνει το αρκετό».

Ώρα 20:00, Εκδόσεις Vakxikon.gr

ΓΥΜΝΗ ΘΕΟΛΟΓΙΑ. Παρουσίαση της ποιητικής συλλο- γές του Κώστα Μαρδά. Oμιλητές οι κ.κ. Φώτης Κουβέ- λης, ποιητής, Γιώργος Χρονάς, ποιητής. Ποιήματα θα απαγγείλει η ηθοποιός Μαρία Σπαντιδάκη.

Παρασκευή 16/09/2016,

Ώρα 18:30, Εκδόσεις Κάκτος

Παρουσίαση του βιβλίου “Η μπαλάντα του θεϊκού ανθρώ- που” του συγγραφέα Αντώνη Ρούσσου. Απόψεις πάνω στην ανθρώπινη ύπαρξη γραμμένες σε ποιητικό λόγο, με τη βοήθεια των αρχαίων ελληνικών κειμένων των τραγι- κών και κωμικών ποιητών της κλασικής Ελλάδας.

Σάββατο 17/09/2016

18:30, Εκδόσεις Καστανιώτη

Συζήτηση με τους συγγραφείς Δώρο Αντωνιάδη (Στο μάτι του ταύρου), Δημήτρη Γράψα (Λευκή κουρτίνα), Βασίλη Δανέλλη (Άνθρωπος στο τρένο), Κώστα Μουζουράκη (Κακό χαρτί), Πέλα Σουλτάτου (Ανκόρ). Συντονίζει ο δη- μοσιογράφος – κριτικός λογοτεχνίας Νίκος Κουρμουλής.

Κυριακή 18/09/2016

11:00, «Μην τρομάζετε τ’ αηδόνι», από το θέατρο Αερόπλοιο, θεατρική παράσταση για παιδιά, διάρκεια: 60’.

Η παράσταση-εκτός από τον όμορφο και υπαρκτό μύθο- με τρυφερό τρόπο προσεγγίζει ζητήματα όπως η διαφο- ρετικότητα, ο σεβασμός του διπλανού μας και κυρίως για την μάστιγα της εποχής μας, το bullying.

12:15, «Δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει…», αφήγηση λαϊκών παραμυθιών με συνοδεία ζωντανής μουσικής

Αφήγηση: Αφροδίτη Χαραλαμπάκη, Μουσική συνοδεία: Δάφνη Ζουρνατζή.

Για πού το έβαλαν οι ήρωες των παραμυθιών και τι θα συναντήσουν στο δρόμο τους; Ζώα, δέντρα και ποτάμια που μιλούν, βασιλιάδες που δικάζουν, δύσκολα αινίγμα- τα και απαιτητικές αποστολές… Μα, όποιος είναι αποφα- σισμένος να τα καταφέρει, δρόμο παίρνει, δρόμο αφήνει, τις δυσκολίες ξεπερνά κι η μαγεία ξεκινά…

Διάρκεια Παράστασης: 60’. Για παιδιά ηλικίας 5-10 ετών

18:30, Εκδόσεις Μεταίχμιο

Οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ προσκαλούν τους μικρούς τους φίλους σε εκδήλωση βασισμένη στα βιβλία της Ελένης Ανδρεάδη «Γίνε πράκτορας του πλανήτη» και «Η εκδίκη- ση του Πουφ». Τολμάς να γίνεις πράκτορας του πλανήτη και να αναλάβεις μια άκρως απόρρητη αποστολή για να σώσεις τον κόσμο; Αν όχι, ΑΣΕ ΚΑΤΩ ΑΥΤΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ, απομακρύνσου σιγά σιγά και άρχισε να σφυρίζεις αδιάφο- ρα. Αν είσαι τολμηρός, έλα να εξιχνιάσουμε μαζί μυστη- ριώδεις υποθέσεις σε μια μυστική συνάντηση εκπαιδευ- όμενων πρακτόρων, όπου τα πάντα μπορεί να συμβούν! Για παιδιά από 7 ετών

ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΝ ΣΤΑ ΠΕΡΙΠΤΕΡΑ

ΤΩΝ ΕΚΔΟΤΙΚΩΝ ΟΙΚΩΝ

Παρασκευή 02/09/2016

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Αγγελάκη

Η συγγραφέας Ηλιάνα Μάρου θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της στο περίπτερο των εκδόσεων Αγγελάκη (αρ. 56).

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Οι συγγραφείς Γιώργος Λεμπέσης και Μαρία Τζιρίτα θα υπογράψουν αντίτυπα των βιβλίων τους στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Ωκεανίδα

Η συγγραφέας Αντιγόνη Πόμμερ θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ωκεανίδα (αρ.67).

Σάββατο 03/09/2016

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Διόπτρα

Η συγγραφέας Γιώτα Γουβέλη θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Διόπτρα (αρ. 47-49-51).

Ώρα 20:00-22:30, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη

Η συγγραφέας Ευαγγελία Ευσταθίου θα βρίσκεται και θα υπογράφει αντίτυπα του νέου της βιβλίου ΠΡΙΝ ΧΑ- ΘΕΙ Η ΝΥΧΤΑ στο περίπτερο του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη (αρ. 58-60).

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Ο συγγραφέας Γιάννης Καλπούζος θα υπογράψει αντί- τυπα των βιβλίων του στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυ- χογιός (αρ. 39-41-43-45).

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Ωκεανίδα

Η συγγραφέας Νεκταρία Ζαγοριανάκου – Μακρυδήμα θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ωκεανίδα (αρ.67).

Κυριακή 04/09/2016

Ώρα 12:00-14:00, Εκδόσεις Διόπτρα

Η συγγραφέας Μαρίνα Ψιλούτσικου θα υπογράψει αντί- τυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Διό- πτρα (αρ. 47-49-51).

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Αγγελάκη

Ο συγγραφέας Ελευθέριος Παπακώστας θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του στο περίπτερο των εκδόσεων Αγγελάκη (αρ. 56).

Ώρα 20:00-22:30, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη

Η συγγραφέας Μαρίνα Αλεξάνδρου θα βρίσκεται και θα υπογράφει αντίτυπα του νέου της βιβλίου ΔΥΟ ΑΛΛΟΙ ΚΟΣΜΟΙ στο περίπτερο του Εκδοτικού Οργανισμού Λι- βάνη (αρ. 58-60).

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Η συγγραφέας Δήμητρα Ιωάννου θα υπογράψει αντίτυ- πα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχο- γιός (αρ. 39-41-43-45).

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Ωκεανίδα

Η συγγραφέας Μαρία Παπαδάκη θα υπογράψει αντίτυ- πα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ωκε- ανίδα (αρ.67).

Τρίτη 06/09/2016

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Η συγγραφέας Έφη Βενιανάκη θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Τετάρτη 07/09/2016

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Αγγελάκη

Ο συγγραφέας Νίκος Παπακώστας θα υπογράψει αντί- τυπα του βιβλίου του στο περίπτερο των εκδόσεων Αγ- γελάκη (αρ. 56).

Ώρα 20:00 -22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Η συγγραφέας Βέφα Αλεξιάδου θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Πέμπτη 08/09/2016

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Η συγγραφέας Βικτώρια Μακρή θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Παρασκευή 09/09/2016,

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Αγγελάκη

Ο συγγραφεας Γεώργιος Καραγιαννάκος θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του στο περίπτερο των εκδόσεων Αγγελάκη (αρ. 56).

Ώρα 20:00-22:30, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη

Η συγγραφέας Σίσσυ Θεοφανοπούλου θα βρίσκεται και θα υπογράφει αντίτυπα του νέου της βιβλίου ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΘΑΛΑΣΣΕΣ στο περίπτερο του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη (αρ. 58-60).

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Ο συγγραφέας Μένιος Σακελλαρόπουλος θα υπογρά- ψει αντίτυπα των βιβλίων του στο περίπτερο των εκδό- σεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Σάββατο 10/09/2016

19:00-21:00, Ιανός – Θερμαϊκός

Οι συγγραφείς Αργυρώ Αγγελίνα – Ζωγράφου και Βασί- λης Μόσχης θα βρίσκονται και θα υπογράψουν αντίτυ- πα των βιβλίων τους στο περίπτερο των εκδόσεων του Ιανού – Θερμαϊκού (αρ. 64).

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Αγγελάκη

Ο συγγραφέας Αθανάσιος Κοσμόπουλος θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του στο περίπτερο των εκδόσεων Αγγελάκη (αρ. 56).

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Διόπτρα

Ο συγγραφέας Κώστας Κρομμύδας θα υπογράψει αντί- τυπα των βιβλίων του στο περίπτερο των εκδόσεων Διό- πτρα (αρ. 47-49-51).

Ώρα 20:00-22:30, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη Η συγγραφέας Μαρία Κωνσταντούρου θα βρίσκεται και θα υπογράφει αντίτυπα του νέου της βιβλίου Η ΑΓΝΩΣΤΗ ΔΙΠΛΑ ΜΟΥ στο περίπτερο του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη (αρ. 58-60).

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Η συγγραφέας Λένα Μαντά θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Κυριακή 11/09/2016

Ώρα 12:00-14:00, Εκδόσεις Διόπτρα

Η συγγραφέας Μαρίνα Γιώτη θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Διόπτρα (αρ. 47-49-51).

Ώρα 20:00-22:30, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη Η συγγραφέας Γιώτα Στεφάνου θα βρίσκεται και θα υπογράφει αντίτυπα του νέου της βιβλίου ΤΙ ΚΡΥΒΕΙΣ; στο περίπτερο του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη (αρ. 58-60).

Ώρα 12:00-14:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Ο συγγραφέας Χρήστος Δημόπουλος θα υπογράψει αντί- τυπα των βιβλίων του στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυ- χογιός (αρ. 39-41-43-45).

Ώρα 18:00, Εκδόσεις Καλέντη

Η συγγραφέας Αλκυόνη Παπαδάκη θα υπογράψει αντί- τυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Κα- λέντη (αρ. 50).

Ώρα 19:30 έως 21:30, Εκδόσεις BELL

Η συγγραφέας Ίρις Καλβά θα υπογράψει αντίτυπα του βι- βλίου της ΤΑ ΚΑΣΤΡΑ ΤΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ στο περίπτερο των εκδόσεων BELL (αρ. 77).

Ώρα 19:30 έως 21:30, Εκδόσεις Μεταίχμιο

Η συγγραφέας Αναστασία Καλλιοντζή θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Μεταίχμιο (αρ. 40-42-44).

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Διόπτρα

Ο συγγραφέας Νοέλ Μπάξερ θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του στο περίπτερο των εκδόσεων Διόπτρα (αρ. 47-49-51).

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Η συγγραφέας Φανή Πανταζή θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Δευτέρα 12/09/2016

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Ο συγγραφέας Ντίνος Γιώτης θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Τρίτη 13/09/2016

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Η συγγραφέας Ισμήνη Μπάρακλη θα υπογράψει αντίτυ- πα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχο- γιός (αρ. 39-41-43-45).

Τετάρτη 14/09/2016

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Η συγγραφέας Κώστια Κοντολέων θα υπογράψει αντί- γραφα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Πέμπτη 15/09/2016

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Αγγελάκη

Ο συγγραφέας Ιωάννης Δημητριάδης θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου του στο περίπτερο των εκδόσεων Αγγελάκη (αρ. 56).

Ώρα 20:00-22:30, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη Η συγγραφέας Ιουλία Ιωάννου θα βρίσκεται και θα υπογράφει αντίτυπα του νέου της βιβλίου ΑΠΩΛΕΙΕΣ στο περίπτερο του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη (αρ. 58-60).

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Η συγγραφέας Τέσυ Μπάιλα θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Παρασκευή 16/09/2016,

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Αγγελάκη

Η συγγραφέας Ιωάννα Εξάρχου θα υπογράψει αντίτυπα του βιβλίου της στο περίπτερο των εκδόσεων Αγγελάκη (αρ. 56).

20:00-22:00, Εκδόσεις Διόπτρα

Ο συγγραφέας Βαγγέλης Γιαννίσης θα υπογράψει αντί- τυπα των βιβλίων του στο περίπτερο των εκδόσεων Διό- πτρα (αρ. 47-49-51).

20:00-22:30, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη

Η συγγραφέας Βασιλική Λεβεντάκη θα βρίσκεται και θα υπογράφει αντίτυπα του νέου της βιβλίου ΤΡΕΞΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΣΤΑΘΜΟ στο περίπτερο του Εκδοτικού Ορ- γανισμού Λιβάνη (αρ. 58-60).

20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Η συγγραφέας Ρένα Ρώσση-Ζαΐρη θα υπογράψει αντίτυ- πα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχο- γιός (αρ. 39-41-43-45).

Σάββατο 17/09/2016

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Αγγελάκη

Η συγγραφέας Αφροδίτη Φραγκιαδουλάκη θα υπογρά- ψει αντίτυπα του βιβλίου της στο περίπτερο των εκδόσε- ων Αγγελάκη (αρ. 56).

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Διόπτρα

Η συγγραφέας Ιφιγένεια Τέκου θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Διόπτρα (αρ. 47-49-51).

Ώρα 20:00-22:30, Εκδοτικός Οργανισμός Λιβάνη Η συγγραφέας Θάλεια Κουνούνη θα βρίσκεται και θα υπογράφει αντίτυπα του νέου της βιβλίου GREEK ΘΕΡΑ- ΠΙ στο περίπτερο του Εκδοτικού Οργανισμού Λιβάνη (αρ. 58-60).

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Η συγγραφέας Χρυσηίδα Δημουλίδου θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Κυριακή 18/09/2016

Ώρα 12:00-14:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Οι συγγραφείς Σ. Κομηνέα & Α. Γιοβάνος θα υπογρά- ψουν αντίτυπα των βιβλίων τους στο περίπτερο των εκ- δόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Ψυχογιός

Η συγγραφέας Μαρία Ρουσάκη θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων της στο περίπτερο των εκδόσεων Ψυχογιός (αρ. 39-41-43-45).

Ώρα 20:00-22:00, Εκδόσεις Ωκεανίδα

Ο συγγραφέας Γεώργιος Ελ. Τζιτζικάκης θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων του στο περίπτερο των εκδόσεων Ωκεανίδα (αρ.67).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may also like

ΑΙΣΧΥΛΟΣ – ΑΓΑΜΕΜΝΩΝ

Rate this post